15 minút
Suroviny na špagety carbonara s tuniakom a pórom ( rozpočet na 4 porcie ):
- 2 balenia tuniaka Rio Mare v olivovom oleji (po 80 g)
- 350 g špagiet
- 1 pór
- 2 žĺtka a 1 celé vajce
- 2 polievkové lyžice strúhaného parmezánu
- 50 ml olivového oleja
- petržlenová vňať
- soľ
- korenie
Postup:
- Priveďte do varu osolenú vodu, pridajte špagety a varte al dente.
- Medzitým očistite pór a nakrájajte na tenké krúžky, osmažte ho na troške oleja do zlatista a osoľte.
- V miske rozšľahajte žĺtka a jedno celé vajce s parmezánom, pridajte trochu vody a pokračujte v šľahaní kým bude konzistencia pripomínať krém
- Zlejte vodu zo špagiet a pridajte k nim zmes vajíčok s parmezánom. Dobre premiešajte. Pridajte pór a tuniaka.
- Posypte petržlenovou vňaťou a okoreňte podľa chuti