Špagety Carbonara s tuniakom a pórom

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na špagety carbonara s tuniakom a pórom ( rozpočet na 4 porcie ):

  • 2 balenia tuniaka Rio Mare v olivovom oleji (po 80 g)
  • 350 g špagiet
  • 1 pór
  • 2 žĺtka a 1 celé vajce
  • 2 polievkové lyžice strúhaného parmezánu
  • 50 ml olivového oleja
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • korenie

Postup:

  1. Priveďte do varu osolenú vodu, pridajte špagety a varte al dente.
  2. Medzitým očistite pór a nakrájajte na tenké krúžky, osmažte ho na troške oleja do zlatista a osoľte.
  3. V miske rozšľahajte žĺtka a jedno celé vajce s parmezánom, pridajte trochu vody a pokračujte v šľahaní kým bude konzistencia pripomínať krém
  4. Zlejte vodu zo špagiet a pridajte k nim zmes vajíčok s parmezánom. Dobre premiešajte. Pridajte pór a tuniaka.
  5. Posypte petržlenovou vňaťou a okoreňte podľa chuti

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach