Špaldový pudingový koláč

Doba prípravy 55 minútNáročnosť

Špaldový koláč s kakaovým cestom, vanilkovým pudingom a čokoládovým pudingom.

Suroviny ( rozpočet vystačí na asi 24 porcií ):

Na cesto:

  • 6 bielkov
  • 6 žĺtkov
  • 90 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru
  • 150 ml oleja
  • 150 ml mlieka
  • ½ balíčka Polevy tmavej
  • 90 g polohrubej špaldovej múky
  • 4 zarovnané PL preosiateho Holandského kakaa
  • 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva
Špaldový pudingový koláč
Špaldový pudingový koláč

Na 1. náplň:

  • 2 balíčky Originál Pudingu aróma vanilka
  • 900 ml polotučného mlieka
  • 80 g cukru
  • 150 g masla

Na 2. náplň:

  • 2 balíčky Originál Pudingu aróma čokoláda
  • 800 ml polotučného mlieka
  • 80 g cukru
  • 100 g masla

Na ozdobenie:

  • Zdobenie tmavé Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

  • elektrický ručný šľahač
  • plech na pečenie s vyšším okrajom (30 × 40 cm)

Postup:

  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme olej, mlieko, rozpustenú polevu a múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba prípravy: asi 30 minút
  • Doba pečenia: asi 25 minút

Mohlo by vás zaujímať

kakaový puding s avokádom

Rýchly kakaový puding s avokádom

15 minútTak toto je jeden z najrýchlejších a najchutnejších raňajkových receptov vôbec. Ingrediencie stačí spolu zmixovať a vychutnávať si krásne ráno. Recept na kakaový puding s… Čítaj ďaľej

2. Korpus necháme vychladnúť. Potom do celého korpusu vytvoríme pomocou konca varešky dierky.

3. Na 1. náplň uvaríme vanilkový puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme, pridáme maslo a miešame, dokiaľ sa v pudingu maslo úplne nerozpustí. Potom ihneď nalejeme na korpus a pomocou stierky uhladíme tak, aby sa puding dostal aj do dierok. Necháme krátko stuhnúť.

4. Na 2. náplň uvaríme čokoládový puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme, pridáme maslo a miešame, dokiaľ sa v pudingu maslo úplne nerozpustí. Nalejeme na vanilkový puding a necháme vychladnúť.

5. Pred podávaním povrch koláča posypeme zdobením. Špaldový pudingový koláč podávame.

Tip:

Náplň z vanilkového pudingu je zámerne redšia, aby ľahko zaplnila dierky v korpuse.

Ak radi často a veľa pečiete, ale v chladničke máte málo miesta a jedlo nie je kam uskladniť, pozrite si tzv. americkej chladničky. Ponúkajú viac miesta ako klasické chladničky. Pritom sú energeticky úsporné.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach