Gratinovaná špargľa so syrom, omáčkou a špenátom

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Gratinovaná špargľa so syrom, omáčkou a špenátom – suroviny:

zväzok zblanšírovanej špargle (asi 3 cm zospodu zrezanej) približne 0,5 kg, hrsť nastrúhaného údeného oštiepku, 100 g baby špenátu, 1 strúčik cesnaku, šťava z ½ citrónu, soľ, korenie, 3 PL bieleho vína 3 PL, 3 žĺtka, 200 g masla

špargľa so syrom

Postup:

Na začiatok si pripravíme prepustené maslo. Zohrejeme ho, necháme odstáť, aby sa oddelilo a zlejeme iba čisté maslo bez syrovátky.

Žĺtkovú omáčku si pripravíme tak, že v miske nad vodným kúpeľom šľaháme žĺtka, víno a trošku citrónovej šťavy a postupne pomaly pridávame prepustené maslo (teplé), kým nevznikne hustá penovitá omáčka, dochutíme soľou a korením.

Mohlo by vás zaujímať

Špargľa s holandskou omáčkou

25 minútŠpargľa s holandskou omáčkou – suroviny: 800 g očistenej bielej špargle, soľ, cukor, citrón, kúsok rožku 400 g prosciutto crudo Holandská omáčka: 6 žĺtok, 1,5 dcl bieleho… Čítaj ďaľej

Na tanier uložíme orestovaný špenát na cesnaku (restujeme na rozpálenej panvici iba pár sekúnd), dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Poukladáme zblanšírovanú teplú špargľu, prelejeme omáčkou a zasypeme údeným syrom. Pre efekt zagratinujeme s kuchynským horákom.

Mohlo by vás zaujímať

Špenátový krém s cuketovými plackami

Špenát, ktorý sa v mnohých rodinách jedáva na Zelený štvrtok, je v našich končinách dávnou tradíciou. Samozrejme, môžeme ho v rôznych obmenách variť a servírovať počas celého roka. Špenát … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach