Špargľová polievka so sušenou šunkou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Špargľová polievka so sušenou šunkou – suroviny:

0,25 kg špargľa mix, šalotka 2-3 ks, cesnak – strúčik, maslo 5 g, smotana 30% 0,1l, mascarpone 30 g, soľ, korenie čierne mleté, muškátový orech, mäta, cukor kryštálový 10 g, citrón, solená sušená šunka 40 g, mlieko 1dl

Špargľová polievka

Postup:

Špargľu očistíme od drevnatej časti a šupky. Z odpadovej časti si spravíme základný špargľový vývar. Na masle speníme šalotku a cesnak. Špargľu nakrájame na menšie časti. Hlavičky sa snažíme odložiť na dekoráciu. Nakrájanú špargľu pridáme k šalotke, orestujeme, pridáme soľ, korenie, muškátový orech, pár lístkov čerstvej mäty a zalejeme špargľovým vývarom. Polievku chvíľu povaríme, vymixujeme a prepasírujeme. Pridáme smotanu, mascarpone a ochutíme trochou cukru a citrónovou šťavou, prípadne dosolíme a dokoreníme. Špargľová polievka je hotová.

Mohlo by vás zaujímať

Špargľová polievka

30 minútŠpargľová polievka – suroviny: 400 g špargle, 1 hovädzí bujón, 1 polievková lyžica hladkej múky, 3 polievkové lyžice smotany na varenie, čajová lyžička Vegety, medzi… Čítaj ďaľej

Tip šéfkuchára:

Polievku dekorujeme našľahanou mliečnou penou, hlavičkami špargle a čipsami zo sušenej šunky typu prosciutto, ktoré pripravíme sušením v rúre na nízkej teplote.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach