Steaky z tuniaka s chilli omáčkou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na steaky z tuniaka s chilli omáčkou:

1 hrnček kuracieho vývaru, 1 hrnček vody, 4 steaky z tuniaka, 1 stredne veľká žltá cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 8 chilli papričiek (typ podľa výberu), ½ lyžičky kajenského korenia, 1 lyžička soli, 1 lyžička mletého bieleho korenia, na ozdobu čerstvé vetvičky petržlenu alebo koriandru

Postup:

Vývar spolu s vodou priveďte vo väčšej panvici do varu. Vložte steaky z tuniaka. Znížte teplotu a povarte, kým steaky nie sú mäkké. Vyberte a dajte na servírovací tanier. Odložte si pol hrnčeka zmesi. Olúpte cibuľu a rozštvrťte. Odstráňte z chilli papričiek semienka a žilky a rozštvrťte. Dajte cibuľu, cesnak, chilli, ½ hrnčeka odloženej zmesi, soľ, kajenské korenie a biele korenie do mixéra a mixujte asi 2 minúty, alebo kým nebudete mať hladký krém. Zohrejte omáčku v hrnci na strednej teplote. Nenechajte variť. Nalejte omáčku na ryby.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach