Suroviny na štvorčeky z lístkového cesta s jahodami a pudingom ( rozpočet na 12 porcií ):
500 g lístkového cesta, hladká múka na pomúčenie pracovnej dosky, 1 vajce na potretie
Plnka: 300 ml mlieka, 60 g krupicového cukru, 1 vanilkový puding, 100 g masla, 200 g jahôd
Postup:
Lístkové cesto rozvaľkáme na plát o hrúbke asi 3 mm. Podsypávame ho hladkou múkou aby sa cesto neprilepilo k podložke. Z cesta vykrojíme postupne 24 kruhov o priemere 6 cm.
12 koliesok rozložíme na plech, ktorý je vyložený papierom na pečenie a ich povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom. Zo zvyšných kruhov vykrojíme stred ( asi 2 cm ) a vykrojený obvod položíme na kruh potretý vajíčkom. Celý povrch znova potrieme vajíčkom. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 30 minút. Keď sú upečené, preložíme kolieska na mriežku a necháme ich vychladnúť.
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý krém. Za stáleho miešania necháme krém vychladnúť a potom ho rozšľaháme elektrickým robotom. Maslo rozkrájame na malé kúsky, ktoré zašľaháme do krému.
Vychladnuté kolieska v strede stlačíme a naplníme stredy pokrájanými jahodami. Hotový vyšľahaný krém naplníme do cukrárenského vrecka a nastriekame ho na jahody. Povrch krému ozdobíme jahodou.