Suroviny na Tartaletky s jahodami s mandľovými lupienkami ( rozpočet na 12 porcií ):
Cesto: 150 g masla, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 300 g hladkej múky, 2 žĺtky, tuk na formičky
Plnka: 4 žĺtky, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 250 g mäkkého tvarohu, 400 g jahôd, pražené mandľové lupienky na ozdobu
Postup:
Zmäknuté maslo nakrájame na malé kúsky, rýchlo ho spracujeme s cukrom, vanilkovým cukrom, múkou a žĺtkami na vláčne cesto. Cesto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky na 30 minút.
Formičky na tartaletky vymastíme tukom a vyložíme pripraveným cestom. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 20 minút. Potom necháme krátko vo formičkách vychladnúť a tartaletky vyklopíme na mriežku.
Mohlo by vás zaujímať
Žĺtky vyšľaháme nad horúcim vodným kúpeľom s cukrom a vanilkovým cukrom do hustej peny. Žĺtkovú penu pridáme k tvarohu a všetko vyšľaháme spolu ručným šľahačom. Krém naplníme do košíčkov. Jahody umyjeme, očistíme, osušíme a pokrájame na kúsky.
Kúsky jahôd poukladáme na krém a všetko posypeme mandľovými lupienkami. Tartaletky s jahodami vložíme asi na hodinu do chladničky.