Tartaletky s jahodami s mandľovými lupienkami

Doba prípravy 40 minútEnergia: 204 kcal.Náročnosť

Suroviny na Tartaletky s jahodami s mandľovými lupienkami ( rozpočet na 12 porcií ):

Cesto: 150 g masla, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 300 g hladkej múky, 2 žĺtky, tuk na formičky

Plnka: 4 žĺtky, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 250 g mäkkého tvarohu, 400 g jahôd, pražené mandľové lupienky na ozdobu

Tartaletky s jahodami

Postup:

Zmäknuté maslo nakrájame na malé kúsky, rýchlo ho spracujeme s cukrom, vanilkovým cukrom, múkou a žĺtkami na vláčne cesto. Cesto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky na 30 minút.

Formičky na tartaletky vymastíme tukom a vyložíme pripraveným cestom. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 20 minút. Potom necháme krátko vo formičkách vychladnúť a tartaletky vyklopíme na mriežku.

Mohlo by vás zaujímať

Trasené linecké košíčky Olé

Trasené linecké košíčky Olé

30 minútSuroviny ( Počet kusov asi 20 ):  Na košíčky: 20 ks kúpených korpusov košíčkov alebo, 250 g hladkej múky, 50 g práškového cukru, 2 balíčky … Čítaj ďaľej

Žĺtky vyšľaháme nad horúcim vodným kúpeľom s cukrom a vanilkovým cukrom do hustej peny. Žĺtkovú penu pridáme k tvarohu a všetko vyšľaháme spolu ručným šľahačom. Krém naplníme do košíčkov. Jahody umyjeme, očistíme, osušíme a pokrájame na kúsky.

Kúsky jahôd poukladáme na krém a všetko posypeme mandľovými lupienkami. Tartaletky s jahodami vložíme asi na hodinu do chladničky.