Tatarčané pirohy – alebo pohánkové pirohy

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Tatarčané pirohy – alebo pohánkové pirohy

Kto by nepoznal pirohy – či už so sladkou plnkou, alebo tie na slano. Tatarčané pirohy sú tradičné jedlo z pohánky. Meno im dala tatarka – pohánka, ktorú priniesli Tatári a tí boli pohania. Vyskúšajte náš recept na pirohy z bezlepkovej obilniny s plnkou zmiešanou zo zemiakov a z tvarohu, ktoré vám pripravia prakticky v každej z reštaurácií v regióne Polonín.

Suroviny na tatarčané pirohy:

400 g polohrubá múka, 100 g pohánková múka, 1 ks vajce, vlažná voda podľa potreby

Plnka: 200 g zemiakov, 200 g tvarohu, soľ

Ochutenie: cibuľa podľa chuti, maslo podľa chuti

Postup:

Plnka: Zmiešame nastrúhané zemiaky s tvarohom.

Mohlo by vás zaujímať

Plnené pirohy so šunkou a dubákmi

Plnené pirohy so šunkou a dubákmi

60 minútSuroviny na Plnené pirohy so šunkou a dubákmi ( rozpočet pre 10 porcií ): Na prípravu cesta potrebujeme: 1,5 kg zemiakov 0,5 kg hladkej múky… Čítaj ďaľej

Cesto: Všetky suroviny vymiesime v mise rukami. Cesto má byť husté, tvrdšie. Ďalej ho spracujeme na doske, pomúčime ju a cesto vyvaľkáme natenko. Ostrým nožom narežeme na menšie štvorce a plníme plnkou a okraje spojíme do tvaru trojuholníka. Vo vriacej vode varíme, kým dvakrát nevyplávajú. Pirohy vyberieme z vody, necháme odkvapkať, osolíme, polejeme jemne opraženou cibuľkou na masle a premiešame. Tatarčané pirohy podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach