25 minút
Suroviny:
1/2 žltej tekvice, 4 veľké mrkvy, 1 zeler, 3 cm čerstvého zázvoru, 1 cibuľa, 1 l mäsového vývaru, soľ, čierne korenie, 1 sladká smotana
Cesnakové chlebíky: 4 krajce bieleho chleba, 2 strúčiky cesnaku, 4 polievkové lyžice olivového oleja, soľ, čierne korenie
Postup:
Všetky suroviny, okrem smotany dáme do jedného hrnca a privedieme do varu. Pomaly varíme 20-25 minút, necháme vychladnúť a všetko prepasírujeme. Znovu zahrejeme, pridáme sladkú smotanu a dochutíme soľou a korením.
Cesnakové chlebíky: pokrájame chlieb na kocky, olej a prelisovaný cesnak spolu zmiešame, rozohrejeme na panvici a pridáme pokrájaný chlieb. Opečieme. Pred podávaním posypeme polievku cesnakovými chlebíkmi.