Tekvicovo-zemiaková krémová polievka s paradajkami

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Táto tekvicová polievka je veľmi jednoduchá, preto ju tak rada pripravujem. V podstate si len nachystáme všetku zeleninu, ktorú dáme zapiecť do rúry a potom všetko rozmixujeme s vývarom. Tekvicovo-zemiaková krémová polievka s paradajkami je vynikajúca a skvele zasýti:) Tak poďme na to!

Suroviny na tekvicovo-zemiakovú krémovú polievku s paradajkami:

1 menšia tekvica hokaido, 2-3 zemiaky, 4 rajčiny, 5 strúčkov cesnaku, olivový olej, 1/2 l zeleninového vývaru, 1 dl 33 % šľahačky, soľ, čerstvé bylinky ako oregano, bazalka, rozmarín

Tekvicovo-zemiaková krémová polievka
Obrázok od RitaE z Pixabay

Postup:

Umytú tekvicu rozkrojíme, vydlabeme semienka, pokrájame na kocky. Rajčiny narežeme, sparíme vo vriacej vode, schladíme v studenej vode,  olúpeme a rozkrájame na kúsky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Tekvicu, rajčiny a zemiaky dáme na plech vyložený papierom, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme strúčky cesnaku so šupkou, rozložíme stonky byliniek a všetko osolíme. Vo vyhriatej rúre pečieme 45 minút pri teplote 200 C. Po upečení odstránime bylinky, cesnak vylúpneme zo šupky a všetko preložíme do hrnca. Pridáme 1/2 l vývaru a rozmixujeme. Krém necháme prejsť varom, pridáme šľahačku, dosolíme a dokoreníme. Na tanieri ozdobíme plátkom tvrdého syra  a lístočkom bazalky.

Tekvicovo-zemiaková krémová polievka s paradajkami je výborná keď je vonku sychravé počasie. Poteší a zahreje.

Dagmara Pifflová