Tekvicový koláč s perníkovým korením

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na tekvicový koláč s perníkovým korením:

Na cesto: 230 g hladkej múky, 150 g masla, 20 g práškového cukru, 40-60 ml studenej vody, štipka soli

Na plnku: 300 g sladeného kondenzovaného mlieka, 100 ml šľahačkovej smotany, 300 – 400 ml tekvicového pyré, 2 vajíčka, mletá škorica, perníkové korenie, muškátový oriešok…

Tekvicový koláč s perníkovým korením
stock.adobe.com

Postup:

Všetky suroviny na cesto vložte do chladničky. Po chvíľke zmiešajte múku, soľ, cukor a nakoniec na kocky rozkrájané maslo. Rýchlymi pohybmi spracujte cesto na posýpku podobnú mrveničke, nakoniec pridajte podľa potreby studenú vody a všetko spojte. Hotové cesto podobné lineckému odložte najmenej na pol hodiny do chladničky. Rúru predhrejte na 220 stupňov. Vajíčka, sladené mlieko, šľahačku a tekvicové pyré zmiešajte s voňavým korením podľa chuti. Cesto vyvaľkajte na 3-4 mm, vyložte ním vlnkovú formu na koláče, popichajte ho vidličkou a zalejte plnkou. Pečte 10-15 minút, potom teplotu znížte z 220 na 170 a dopečte ďalších 35 minút. Tekvicový koláč s perníkovým korením servírujte vychladený, posypaný práškovým cukrom alebo dozdobený šľahačkou.

Mohlo by vás zaujímať

Tekvicový koláč s krokantom

Tekvicový koláč s krokantom

100 minútSuroviny na tekvicový koláč s krokantom: Na tekvicovú náplň: 700 g očistenej tekvice Hokkaido, 4 PL vody, 100 g hnedého cukru, 1 vajce, 100 g… Čítaj ďaľej

Tip:

Tekvicové pyré si pripravíte tak, že oranžovú tekvicu ošúpte, nakrájajte na kocky a s trochou vody uduste domäkka. Mäkkú dužinu rozmixujte a nechajte v hustom kovovom sitku odkvapkať. S cestom pracujte čo najrýchlejšie, inak by sa zahrialo a nebolo by krehké.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach