Thajské červené kari s hovädzím pupkom

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na thajské červené kari s hovädzím pupkom:

Na kari pastu (5 –6 porcií – kari pastu uchovajte v chladničke v uzatvorenej nádobe): 10–12 ks dlhých červených chilli paprík, 1 zväzok koriandru (najlepšie aj s koreňmi), 2 ks šalotky, 2 strúčiky cesnaku, cca 150 g zázvoru, cca 100 g galangalu, 3 ks citrónovej trávy, 4 ks limetových listov, cca 1/2 lyžice semienku koriandru, 1/3 kávovej lyžičky rímskeho kmína, 1/2 lyžice krevetovej pasty, olej, palmový cukor podľa chuti

Suroviny na dokončenie kari na 1 porciu: 2 lyžice kari pasty, 1,5 dcl kokosového mlieka, 0,5 dcl šťavy z limety, cca 1–2 lyžice (podľa chuti) rybacej omáčky, čerstvé chilli a palmový cukor podľa potreby, 180 g hovädzieho pupku, olej na pečenie, morská soľ na ochutenie mäsa

Thajské červené kari s hovädzím pupkom

Postup:

Príprava kari pasty: veľké červené chilli bez semienok sekundu blanšírujeme a dáme do mixéru so stonkami koriandru, šalotkou, cesnakom, zázvorom, galangalom, citrónovou trávou, limetovými listami a rozmixujeme na pastu. Do mixéru ešte pridáme rozdrvené opečené koriandrová semienka a rímsky kmín, krevetovú pastu, kvapku oleja, palmový cukor a všetko najemno rozmixujeme. Pastu pomaly restujeme až kým nevystúpi olej.

Dokončenie kari: vo vhodnom hrnci prihrejeme pripravenú kari pastu a rozriedime ju kokosovým mliekom. Dochutíme podľa potreby limetovou šťavou, rybacou omáč­kou, čerstvým chilli a prípadne palmovým cukrom. Hovädzí pupok  prudko opečieme zo všetkých strán, pomaly dopečieme na medium rare a necháme cca 5 minút odležať. Pred podávaním prekrojíme a ochutíme morskou soľou. Thajské červené kari s hovädzím pupkom podá­vame so šalátom z liči, čerstvého koriandru a mäty ochuteným lime­to­vou šťavou. Ako prílohu podávame dusenú jazmínovou ryžu.

Zdroj: Miele

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach