Tradičné maďarské lečo s klobásou

Doba prípravy 30 minútEnergia: 517 kcal.Náročnosť

Suroviny na maďarské lečo s klobásou ( rozpočet na 4 osoby):

150 g slaniny, olej, 150 g cibule, 8 bielych paprík, 1 PL mletej červenej papriky, 300 g paradajok, soľ, mleté čierne korenie, 200 g paprikovej klobásy, čerstvý chlieb ako príloha, petržlenová vňať na posypanie

maďarské lečo s klobásou

Postup:

Slaninu pokrájame na kocky vložíme ich do zohriatej panvice. Cibuľu posekáme na kocky, pridáme ju k pokrájanej slanine a pečieme ju do sklovita. Papriku pokrájame na silnejšie prúžky. Cibuľu zasypeme mletou červenou paprikou a za stáleho miešania ju rýchlo opečieme aby sa paprika nepripálila ( potom zostane horká ). Do panvice pridáme pokrájanú papriku a pridáme ešte pokrájané paradajky. Osolíme, premiešame, prikryjeme a pri miernej teplote, za občasného miešania necháme asi 15 minút dusiť, pokým paprika nezmäkne. Medzitým si pokrájame klobásu na kolieska a pridáme ich do panvice. Zmes necháme prehriať asi 10 minút a občas ju premiešame. Šťavu zo zeleniny zredukujeme. Podávame s čerstvým chlebom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach