Trasená torta Olé s marhuľami

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Trasená torta Olé s marhuľami – suroviny:

Na cesto: 3 vajcia, 120 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 150 g polohrubej múky, 2 zarovnané kávové lyžičky kypriaceho prášku do pečiva

Na náplň: marhuľový kompót (hmotnosť po odkvapkaní asi 800 g), 250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker, 1 balíček Crème Olé pudingu bez varenia s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker

Na polevu: 1 balíček číreho Tortového želé Dr.Oetker, 250 ml vody, 40 g cukru

Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), uzatvárateľnú nádobu s objemom asi 3 l

Postup:

Na cesto vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a vypracujeme hladké cesto. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (Ø 26 cm) a uhladíme. Formu vložíme do rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 190°C (predhriata)
Teplovzdušná rúra: 170°C (nepredhriata)
Plynová rúra:  stupeň 2-3 (nepredhriata)
Čas pečenia: asi 12 minút

Po upečení necháme korpus chvíľku vychladnúť na kuchynskej mriežke a oddelíme formu. Po vychladnutí položíme korpus na podnos a priložíme očistený okraj tortovej formy.

Na náplň necháme marhule na sitku dobre odkvapkať. Šťavu z kompótu, smotanu na šľahanie, smeta-fix a puding bez varenia dáme do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3 l. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne potrasieme (celkom 15-30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou.

Vzniknutý krém nalejeme na korpus a rovnomerne rozotrieme. Navrch naukladáme marhule. Vložíme na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.

Podľa návodu na obale pripravíme tortové želé s vodou a cukrom, nalejeme na marhule v tenkej vrstve a necháme stuhnúť. Pred podávaním necháme tortu v chladničke asi 1 hodinu vychladiť a pomocou noža odstránime okraj formy.

Trasená torta Olé s marhuľami je hotová a môžeme ju podávať.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach