Truhličky Pavlova

Doba prípravy 115 minútEnergia: 1775 kcal.Náročnosť

Suroviny na Truhličky Pavlova ( vystačí na 2 kusy ):

Na korpus:

  • 1 balenie Pavlova torty Dr. Oetker
  • 150 ml vody
  • Farba gélová potravinárska žltá
  • Farba gélová potravinárska modrá
  • Farba gélová potravinárska červená
  • Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné

Na zlepenie:

  • Zdobiaca poleva biela Dr.Oetker

Na krém:

Okrem toho potrebujeme:

  • elektrický ručný šľahač
  • plech na pečenie
  • cukrárske vrecko so zrezanou špičkou
Truhličky Pavlova

Postup:

Na prípravu truhličiek v mise dôkladne vyšľaháme zmes s vodou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme cestom a na plech vyložený papierom na pečenie vytvarujeme malé pusinky tesne vedľa seba do obdĺžnika (8 × 4 pusinky), celkom 8 kusov. Potom vytvoríme 2 obdĺžniky (8 × 8 pusiniek). Zvyšné cesto zafarbíme farbami a vytvarujeme farebné pusinky, mušličky a vrtuľky, ktoré ozdobíme zdobením. Vložíme do rúry predhriatej na 150 °C, teplotu ihneď znížime na 110 °C a sušíme.

Elektrická rúra: 110 °C

Teplovzdušná rúra: 90 °C

Plynová rúra: stupeň 1

Čas prípravy: asi 25 minút

Čas sušenia: asi 90 minút

Celkový čas prípravy: asi 115 minút

Rúru vypneme a všetko necháme v uzavretej rúre vychladnúť.

Truhličky k sebe zlepíme pomocou zdobiacej polevy.

Na prípravu krému vyšľaháme malinový krém so smotanou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme krémom a truhličky naplníme.

Dozdobíme farebnými pusinkami, mušličkami a vrtuľkami.

Krátky opis:

Pavlova torta Dr. Oetker ponúka inšpiratívne a naozaj atraktívne recepty. Krehké snehové cesto lahodne prepojené pikantným malinovým krémom v originálnom prevedení.

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia7435 kJ / 1775 kcal1027 kJ / 245 kcal
Tuky106 g15 g
Sacharidy49 g6,8 g
Bielkoviny7,6 g1 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach