Suroviny na Truhličky Pavlova ( vystačí na 2 kusy ):
Na korpus:
- 1 balenie Pavlova torty Dr. Oetker
- 150 ml vody
- Farba gélová potravinárska žltá
- Farba gélová potravinárska modrá
- Farba gélová potravinárska červená
- Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné
Na zlepenie:
- Zdobiaca poleva biela Dr.Oetker
Na krém:
- malinový krém (súčasť balenia)
- 400 – 500 ml smotany na šľahanie
Okrem toho potrebujeme:
- elektrický ručný šľahač
- plech na pečenie
- cukrárske vrecko so zrezanou špičkou
Postup:
Na prípravu truhličiek v mise dôkladne vyšľaháme zmes s vodou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme cestom a na plech vyložený papierom na pečenie vytvarujeme malé pusinky tesne vedľa seba do obdĺžnika (8 × 4 pusinky), celkom 8 kusov. Potom vytvoríme 2 obdĺžniky (8 × 8 pusiniek). Zvyšné cesto zafarbíme farbami a vytvarujeme farebné pusinky, mušličky a vrtuľky, ktoré ozdobíme zdobením. Vložíme do rúry predhriatej na 150 °C, teplotu ihneď znížime na 110 °C a sušíme.
Elektrická rúra: 110 °C
Teplovzdušná rúra: 90 °C
Plynová rúra: stupeň 1
Čas prípravy: asi 25 minút
Čas sušenia: asi 90 minút
Celkový čas prípravy: asi 115 minút
Rúru vypneme a všetko necháme v uzavretej rúre vychladnúť.
Truhličky k sebe zlepíme pomocou zdobiacej polevy.
Na prípravu krému vyšľaháme malinový krém so smotanou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme krémom a truhličky naplníme.
Dozdobíme farebnými pusinkami, mušličkami a vrtuľkami.
Krátky opis:
Pavlova torta Dr. Oetker ponúka inšpiratívne a naozaj atraktívne recepty. Krehké snehové cesto lahodne prepojené pikantným malinovým krémom v originálnom prevedení.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 7435 kJ / 1775 kcal | 1027 kJ / 245 kcal |
Tuky | 106 g | 15 g |
Sacharidy | 49 g | 6,8 g |
Bielkoviny | 7,6 g | 1 g |
Zdroj: Dr.Oetker