Tuniakové fašírky s hráškovým pyré

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny na Tuniakové fašírky s hráškovým pyré :

Tuniakové fašírky: 130 g konzerva tuniaka vo vlastnej šťave, 1 ks najemno nakrájaná cibuľka, 1 stredne veľký uvarený zemiak, 1 malá paradajka pokrájaná na menšie kúsky, 1 vajíčko, 1 ČL mletý zázvor, 4 ČL granulovaný cesnak, 1 ČL mleté čierne korenie, 1 celá škorica, 2 ks klinčeky, 2 ks kardamón, 2 PL strúhaný parmezán, petržlenová vňať, olivový olej, celozrnná strúhanka, soľ

Hráškové pyré: 450 g mrazený hrášok, 2-3 PL grécky jogurt, 1 strúčik cesnaku, mleté čierne korenie, soľ

Tuniakové fašírky

 

Postup:

Tuniakové fašírky: Tuniaka zbavíme vlastnej šťavy a dáme bokom. Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme kardamón, škoricu a klinčeky. Ako náhle sa rozvoňali, vyberieme ich preč a pridáme cibuľu, ktorú sme si zľahka opražili. Potom pridáme zázvor, cesnak, vňať a premiešame. Pridáme paradajku a dochutíme všetko soľou a čiernym korením. Miešame dokiaľ paradajka nezmäkla. Následne pridáme tuniaka a ďalej miešame ešte cca 5 – 6 minút. Potom príde na rad zemiak, ktorý si prepučíme cez mriežku a primiešame aj syr. Odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť. Zmes si rozdelíme na 8 menších guliek a vytvarujeme fašírky. V jednej miske si rozbijeme vajce, ktoré si rozšľaháme s trochou vody a na druhý tanier si vysypeme celozrnnú strúhanku. Fašírky najprv obalíme vo vajci a následne v strúhanke. Opakujeme so všetkými. Plech vyložíme papierom na pečenie, potrieme olivovým olejom a poukladáme naň fašírky. Pečieme ich v predhriatej rúre na 200 stupňov cca 15 – 20 minút. V polke pečenia (cca po 10 minútach) fašírky obrátime na druhú stranu, aby sa rovnomerne prepiekli z oboch strán.

Hráškové pyré: Hrach si pripravíme na pare. Zmäknutý hrach premiestnime do hlbokej misky, pridáme jogurt, dochutíme soľou, korením, prípadne cesnakom a vymixujeme ponorným mixérom dohladka.

Autor: Inez Kridlová

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach