Suroviny na tuniakové krokety:
400 g tuniaka vo vlastnej šťave (konzerva), 4 lyžice olivového oleja, 4 lyžice hladkej múky, 250 ml mlieka, 3 lyžice strúhaného parmezánu, 2 vajcia, strúhanka, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Na oleji upražíme z múky bledú zápražku, za stáleho miešania prilejeme mlieko a uvaríme hustú omáčku. Tuniaka z konzervy dáme na sitko odkvapkať, roztlačíme ho na malé kúsky, prípadne rozmixujeme a vmiešame do vychladnutej omáčky. Pridáme postrúhaný parmezán, soľ a čierne korenie. Podľa potreby môžeme zahustiť lyžicou strúhanky.
Mohlo by vás zaujímať
Masu necháme v chlade odstáť, najlepšie do druhého dňa. Potom tvarujeme malé valčeky a obaľujeme ich v rozšľahaných vajciach a strúhanke. V dostatočnom množstve oleja vyprážame zlatohnedé krokety. Hotové tuniakové krokety necháme na papierovej utierke dobre odkvapkať