Tuniakové krokety

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na tuniakové krokety:

400 g tuniaka vo vlastnej šťave (konzerva), 4 lyžice olivového oleja, 4 lyžice hladkej múky, 250 ml mlieka, 3 lyžice strúhaného parmezánu, 2 vajcia, strúhanka, soľ, mleté čierne korenie

Postup:

Na oleji upražíme z múky  bledú zápražku, za stáleho miešania prilejeme mlieko a uvaríme hustú omáčku. Tuniaka z konzervy dáme na sitko odkvapkať, roztlačíme ho na malé kúsky, prípadne rozmixujeme a vmiešame do vychladnutej omáčky. Pridáme postrúhaný parmezán, soľ a čierne korenie. Podľa potreby môžeme  zahustiť lyžicou strúhanky.

Mohlo by vás zaujímať

Krokety z pomaly pečeného jahňacieho pliecka

180 minútSuroviny na krokety z pomaly pečeného jahňacieho pliecka (rozpočet na 4 porcie): 500 g jahňacieho pleca 50 g cibule 2 strúčiky cesnaku soľ, korenie 2… Čítaj ďaľej

Masu necháme v chlade odstáť, najlepšie do druhého dňa. Potom tvarujeme malé valčeky a obaľujeme ich v rozšľahaných vajciach a strúhanke. V dostatočnom množstve oleja vyprážame zlatohnedé krokety.  Hotové tuniakové krokety necháme na papierovej utierke dobre odkvapkať

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach