15 minút
Suroviny na tuniakový šalát s jablkami a opekanými mandľami ( rozpočet na 4 porcie ):
- 3 balenia tuniaka Rio Mare s citrónom a čiernym korením (po 80 g)
- 2 červené jablká
- 20 g mandlí nakrájaných na malé kúsky
- 40 ml extra panenského olivového oleja
- srdiečko stopkového zeleru
- hrsť krehkých šalátových lístkov
- soľ na dochutenie
Postup:
- Na nepriľnavej panvici restujte počas dvoch minút mandle a miešajte ich alebo obracajte, pokiaľ nezačnú voňať a niektoré i tmavnúť.
- Umyte jablká a neolúpané ich nakrájajte na kocky. Potom ich zmiešajte s tuniakom s citrónom a čiernym korením.
- Nakrájajte zeler na tenké plátky, pridajte k šalátu a dochuťte olejom a soľou.
- Naaranžujte šalát do misky, navrch dajte zmes tuniaka s jablkami a posypte praženými mandľami.