Tuniakový šalát s jablkami a opekanými mandľami

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na tuniakový šalát s jablkami a opekanými mandľami ( rozpočet na 4 porcie ):

  • 3 balenia tuniaka Rio Mare s citrónom a čiernym korením (po 80 g)
  • 2 červené jablká
  • 20 g mandlí nakrájaných na malé kúsky
  • 40 ml extra panenského olivového oleja
  • srdiečko stopkového zeleru
  • hrsť krehkých šalátových lístkov
  • soľ na dochutenie
Tuniakový šalát s jablkami
www.riomare.sk

Postup:

  1. Na nepriľnavej panvici restujte počas dvoch minút mandle a miešajte ich alebo obracajte, pokiaľ nezačnú voňať a niektoré i tmavnúť.
  2. Umyte jablká a neolúpané ich nakrájajte na kocky. Potom ich zmiešajte s tuniakom s citrónom a čiernym korením.
  3. Nakrájajte zeler na tenké plátky, pridajte k šalátu a dochuťte olejom a soľou.
  4. Naaranžujte šalát do misky, navrch dajte zmes tuniaka s jablkami a posypte praženými mandľami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach