Tvarohová torta s čučoriedkami a čokoládou

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Tvarohová torta s čučoriedkami a čokoládou je vhodný dezert k nedeľnému obedu.

Suroviny na tvarohovú tortu s čučoriedkami:

Cesto:

6 vajec, 7 dkg hladkej múky, 7 dkg cukru – upiecť v tortovej forme

Plnka I.:

10 dkg masla, 12 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 žĺtky, 25 dkg tvarohu, 2 dcl mlieka, 1 vanilkový puding, 1 fľaša zaváranín

Plnka II.:

1/2 mlieka, 1 sáčok želatíny, 1/2 kg tučného tvarohu, 2 vajcia, 4 PL práškového cukru, 1 bal. vanilkového cukru, rum alebo šťava z ovocia, čokoláda na strúhanie

Tvarohová torta s čučoriedkami a čokoládou

Postup:

I. Uvarený puding zmiešame s tvarohom, maslom , cukrom, žĺtkami a natrieme na vychladnutú tortu. Na vrch dáme ovocie. Uložíme na noc do chladu.

II. V mlieku namočiť a rozpustiť želatínu, zohriať nie však variť. Tvaroh na 2-krát rozmixovať s vajíčkami, cukrom a vanilkovým cukrom. Polovicu plnky dať na piškótový korpus, ktorý sme pokvapkali rumom alebo šťavou zo zaváraniny. Po chvíľke dať na plnku ovocie a druhú časť plnky prifarbiť so šťavou napríklad kompótu ríbezlí alebo zo samotných čučoriedok. Na vrch torty môžete postrúhať čokoládu alebo ju ozdobiť aj čučoriedkami. Namiesto korpusu môžu byť detské piškóty – budete potrebovať asi 2 balíčky.

Tvarohová torta s čučoriedkami je ľahký, chutný dezert, ktorý vám bude určite chutiť 🙂

Foto: stock.adobe.com