Tvarohová torta s čučoriedkami

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Tvarohová torta s čučoriedkami – suroviny:

200 g piškót, 125 g zmäknutého masla, 4 plátky želatíny, 250 g tvarohu, 3 dcl šľahačkovej smotany, 2 polievkové lyžice cukru, šťava z jedného citróna + nastrúhaná kôra, 4 bielky, 2 x balíček želatíny, 300 g čučoriedok

Tvarohová torta s čučoriedkami
https://www.shutterstock.com

Postup:

Piškóty rozdrobíme a zmiešame s maslom. Masou naplníme tortovú formu a uložíme na chladné miesto. Plátky želatíny namočíme do vody na 10 minút, potom želatínu vyžmýkame a zohrejeme na miernom ohni. Prilejeme citrónovú šťavu. Vyšľaháme si smotanu s cukrom a pridáme tvaroh a citrónovú kôru. Do zmesi pridáme želatínu. Nakoniec do zmesi vmiešame vyšľahané bielky a zmes rozotrieme na piškótové cesto.

Mohlo by vás zaujímať

Cheesecake s čučoriedkami

Cheesecake s čučoriedkami

45 minútEnergia: 394 kcal.Či si čučoriedky nazbierate, kúpite alebo sami pestujete v záhradke, užite si ich do sýtosti! Inšpirujte sa našim receptom na cheesecake s čučoriedkami :-).… Čítaj ďaľej

Necháme na chladnom mieste do stuhnutia. V hrnci zohrejeme čučoriedky, do ktorého pridáme cukor, práškovú želatínu. Zmes prevaríme a necháme vychladnúť, ale nie stuhnúť. Keď je torta tuhá čučoriedky na ňu nalejeme a dáme zase stuhnúť. Tvarohová torta s čučoriedkami je hotová, môžeme ju podávať.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach