Tvarohová torta s jahodami

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na koláč – Tvarohová torta s jahodami:

Na cesto: 200 g hladkej múky, 1/2 zarovnanej KL kypriaceho prášku do pečiva, 50 g práškového cukru, 1 vajce, 100 g mäkkého masla alebo margarínu

Na náplň: 500 g mäkkého tvarohu, 130 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 4 žĺtky, 2 KL citrónovej arómy, 50 g rozpusteného masla, 4 bielky

Na želé: 500 g očistených a na plátky nakrájaných jahôd, 250 ml ovocnej šťavy (džúsu) alebo bieleho vína, možno použiť i vodu, 2-3 PL cukru, 1 balíček červeného Tortového želé, 1 KL nadrobno nasekaných lístkov z čerstvej mäty

Tvarohová torta s jahodami

Postup:

Suroviny na cesto v mise ručne premiesime. Vyklopíme na pomúčenú dosku a vypracujeme cesto. Z 2/3 cesta vyvaľkáme plát a vyplníme ním dno vymastenej tortovej formy priemeru 26 cm. Zo zvyšného cesta ušúľame valček a vytvoríme z neho asi 3-4 cm vysoký okraj torty. Suroviny na náplň plnku okrem bielkov dôkladne premiešame. Z bielkov ušľaháme sneh a jemne ho vmiešame do pripraveného tvarohového krému. Náplň rovnomerne nalejeme na cesto a pečieme v predhriatej rúre.  

  • Elektrická rúra:  180 °C
  • Teplovzdušná rúra:  160 °C
  • Plynová rúra:  stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 50 minút

Upečenú tortu necháme úplne vychladnúť. Pripravené jahody nakladieme na tvaroh tak, aby neostalo žiadne voľné miesto, aby želé nepretieklo. Tortu odložíme na chladné miesto. Tortu posypeme nasekanou mätou. Želé pripravíme so šťavou, vínom alebo vodou podľa návodu na obale a opatrne jahody zalejeme. Tvarohová torta s jahodami je hotová. Odložíme asi na 3-4 hodiny do chladu, opatrne odstránime okraj formy a servírujeme.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach