Tvarohová torta s marhuľami

Doba prípravy 70 minútNáročnosť

Tvarohová torta s marhuľami – suroviny:

Cesto: 100 g hladkej múky, 25 g jemného zemiakového škrobu Solamyl, ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva, 1 balíček Vanilínového cukru, štipka soli, 3 vajcia, 125 g zmäknutého masla alebo margarínu

Náplň: marhuľový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 480 g), 200 ml smotany na šľahanie, 250 g bieleho jogurtu, 250 g odtučneného tvarohu, 80 g práškového cukru, nastrúhaná kôra z jedného chemicky neošetreného citróna, 1 balíček Želatínového stužovača, 100 ml vlažnej vody

Na posypanie: 1 zarovnaná PL práškového cukru

Ešte potrebujeme: sitko, tortovú formu ( 26 cm), papier na pečenie

Postup:

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, škrob, kypriaci prášok, vanilínový cukor a soľ.  Pridáme vajcia, maslo alebo margarín a elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto rozotrieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Doba prípravy: asi 45 minút
  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 25 minút

Mohlo by vás zaujímať

tvarohová torta s marhuľami

Tvarohová torta s marhuľami a čučoriedkami

45 minútEnergia: 313 kcal.Tvarohová torta s marhuľami a čučoriedkami je výborný koláč na letné dni. Suroviny na krehkú tvarohovú tortu s marhuľami a čučoriedkami ( rozpočet na 12… Čítaj ďaľej

Po upečení necháme korpus vychladnúť na kuchynskej mriežke. Potom formu a papier odstránime, korpus pozdĺžne rozkrojíme a na spodnú časť nasadíme očistený okraj formy. Hornú časť korpusu nakrájame na 16 rovnakých dielov. Na prípravu náplne necháme na sitku odkvapkať marhuľový kompót. Marhule nakrájame na menšie kúsky. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V mise zmiešame jogurt, tvaroh, cukor a citrónovú kôru a vmiešame želatínový stužovač, ktorý sme pripravili s vodou podľa návodu na obale. Nakoniec vmiešame šľahačku.

Mohlo by vás zaujímať

Tvarohový koláč s marhuľami

Tvarohový koláč s marhuľami

Ľahučký dezert pripomína americký cheesecake, ale je nadýchanejší. Tvarohový koláč s marhuľami je najlepšie upiecť deň vopred. Suroviny na Tvarohový koláč s marhuľami: 100 g masla izbovej … Čítaj ďaľej

Dve tretiny tvarohovej náplne rozotrieme na spodnú polovicu korpusu a uhladíme. Na náplň rozložíme marhule a zakryjeme zvyškom náplne. Na povrch položíme 16 nakrájaných dielikov a tortu vložíme asi na 3 hodiny do chladničky stuhnúť. Pred podávaním odstránime okraj formy, tortu posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kúsky. Tvarohová torta s marhuľami je vynikajúci dezert.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach