Tvarohový koláč s ovocím

Doba prípravy 55 minútNáročnosť

Suroviny na tvarohový koláč s ovocím:

Na cesto: 1 balíček Pomocníka na kysnuté cesto Expres Dr.Oetker, 300 g hladkej alebo polohrubej múky, 25 g cukru (2 zarovnané PL), 3 g soli (½ KL), 150 ml vody, 40 ml oleja, 1 vajce do cesta, 1 vajce na potretie

Na náplň: 500 g mäkkého tvarohu, 1 balíček Pudingu s vanilkovou príchuťou, 150 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g rozpusteného masla, 500 g rôzneho drobného ovocia (napríklad jahody, maliny, čučoriedky)

Ešte potrebujeme: 2 koláčové formy s priemerom 27 cm alebo 1 plech na pečenie s rozmermi   30 x 40 cm, pierko, valček

Postup:

Cesto pripravíme z uvedených ingrediencií podľa návodu na obale Pomocníka. Cesto ihneď vyváľame a prenesieme do dvoch vymazaných koláčových foriem alebo na vymazaný plech. Na prípravu náplne vymiešame tvaroh, puding, cukor, vanilínový cukor a rozpustené maslo elektrickým ručným šľahačom dohladka. Náplň nanesieme na cesto, uhladíme, rozšľahaným vajíčkom potrieme okraj cesta a vložíme do predhriatej rúry piecť.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra:  160 °C
  • Plynová rúra:  stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 25 minút

Po upečení necháme koláč vychladnúť a povrch ozdobíme ovocím. Tvarohový koláč s ovocím je hotový.

Tip: Povrch môžeme potrieť čírym tortovým želé  pripraveným podľa návodu na obale. Ovocie si tak dlhšie zachová svoju sviežu farbu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach