Tvarohový koláč s višňami

Doba prípravy 65 minútEnergia: 170 kcal.Náročnosť

Suroviny:

Na cesto: višňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 350 g), 250 g polotučného tvarohu, 150 g zmäknutého masla alebo margarínu, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 vajce, 300 g hladkej múky, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva

Na ozdobenie: 50 g rozpusteného masla, 25 g mandľových plátkov, 1 balíček Tortového želé červeného Dr.Oetker, 250 ml šťavy z kompótu (prípadne doplnenej vodou), 2 zarovnané PL cukru

Ešte potrebujeme: plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)

Postup:

Kompót necháme na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme. Na cesto poukladáme kôpky višní. Voľné cesto pokvapkáme rozpusteným maslom a posypeme plátkami mandlí. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.Na prípravu cesta v mise vareškou vymiešame tvaroh s maslom alebo margarínom, cukrom, vanilínovým cukrom a vajcom dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vareškou vypracujeme dohladka. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche ešte dôkladne premiesime. Pomocou valčeka vyvaľkáme na obdĺžnik 30 x 40 cm a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Tvarohový koláč s višňami necháme vychladnúť. Na ozdobenie pripravíme tortové želé so šťavou a cukrom podľa návodu na obale a pomocou lyžice nanesieme na višne. Necháme stuhnúť. Tvarohový koláč s višňami podávame.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 25 minút

Mohlo by vás zaujímať

Gaštanová torta

Gaštanová torta bez múky

60 minútJedinečná gaštanová torta bez múky s jemným krémom zo Zlatého klasu bez varenia Suroviny na recept Gaštanová torta bez múky: Na cesto: 150 g horkej… Čítaj ďaľej

Tip:

Pre zvýraznenie vanilkovej vône koláča pridáme do cesta 1 KL Arómy vanilkovej Dr.Oetker.

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia712 kJ / 170 kcal1030 kJ / 246 kcal
Tuky8,27 g11,99 g
Sacharidy15,22 g22,05 g
Bielkoviny3,24 g4,69 g

Zdroj: Dr.Oetker

Mohlo by vás zaujímať

Tvarohový koláč s marhuľami

Tvarohový koláč s marhuľami

Ľahučký dezert pripomína americký cheesecake, ale je nadýchanejší. Tvarohový koláč s marhuľami je najlepšie upiecť deň vopred. Suroviny na Tvarohový koláč s marhuľami: 100 g masla izbovej … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach