Uhorková polievka s orechami

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Uhorková polievka s orechami – suroviny:

0,5 l smotany, 250 ml biely strednotučný jogurt, 0,2 l krabičkového mlieka (v tetrapakovom obale), 1 menšia šalátová uhorka, 2 strúčiky cesnaku, kôpor podľa chuti, 2PL olivového oleja, 1 lyžica mletých orechov, ocot, soľ

Postup :

Smotanu, mlieko a biely jogurt zmiešame, pridáme na kocky nakrájané olúpané uhorky, osolíme, okoreníme a podľa potreby prikyslíme kvapkou octu. Pridáme rozotretý cesnak, soľ, posekaný kôpor a všetko dobre premiešame.

Mohlo by vás zaujímať

Syrová polievka

25 minútEnergia: 350 kcal.Syrová polievka – suroviny (rozpočet na 8 porcií): 2 chleby na hrianky, 20 dkg korenistého tvrdého syra, 1 zväzok petržlenovej vňate, 1/8 l sladkej… Čítaj ďaľej

Podávame chladené, každú porciu posypeme posekanými orechami a pridáme kvapku olivového oleja.
Prajeme Vám dobrú chuť.

Mohlo by vás zaujímať

Demikát

Demikát alebo bryndzová polievka

Demikát je bryndzová polievka, ktorá sa varí z bryndze, vajca, sladkej smotany a dochucuje sa soľou a prípadne aj červenou paprikou, petržlenom, pažitkou, strúhaným syrom … Čítaj ďaľej

Autor: Eva Hrubošová

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach