Utopenci so syrom a zelerom

Doba prípravy 30 minútEnergia: 302 kcal.Náročnosť

Utopenci so syrom a zelerom sú vhodným predjedlo k pivu. 🙂

Energetická hodnota 1 porcie 1266 kJ/302 kcal

Suroviny na utopencov so syrom a zelerom ( rozpočet na 6 porcií ):

500 g špekáčikov alebo bravčových minipáročkov, 2 ks stopkatého zeleru, 4 ks menšej červenej cibule, 4 šalotky, 150 g syra ementálskeho typu, 3 PL dijonskej horčice, 3 vetvičky kôpru, 2 ks nakladané baranie rohy

Nálev: 150 ml octu, 1 ČL soli, 2 PL trstinového cukru, 1 PL horčičného semienka, čili

Utopenci so syrom
Utopenci so syrom a zelerom

Postup:

Špekáčiky alebo páročky pozdĺžne nakrojíme a prípadne časť pokrájame na väčšie kolieska. Stopkatý zeler pokrájame na asi 0,5 cm kúsky, červenú cibuľu na polkolieska, šalotku na kolieska a syr na kocky. Do narezanej údeniny vtrieme dijonskú horčicu a do každého kúska vložíme kúsok červenej cibule. V 250 ml vlažnej vody rozmiešame ocot, trstinový cukor a lyžičku soli, pridáme horčičné semienko, čili a všetko premiešame.

Do čistého pohára striedavo navrstvíme naplnené špekáčiky alebo minipáročky, stopkatý zeler, syr zvyšok cibule, kolieska údeniny, baranie rohy a kôpor. Obsah pohára zalejeme pripraveným nálevom, dobre ho uzavrieme a uložíme asi na 5 dní do chladničky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach