V papieri pečená zelenina

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

V papieri pečená zelenina je vynikajúci spôsob prípravy, aby zostala jemná a šťavnatá.

V papieri pečená zelenina – suroviny:

  • 250 g žltých cherry rajčín
  • 250 g červených cherry rajčín
  • 1 menšia žltá cuketa
  • 1 menšia zelená cuketa
  • 2 cibule šalotky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 červená hrubostenná paprika
  • 4 vetvičky rozmarínu
  • Trochu čerstvého tymiánu, oregana
  • Soľ, korenie, olivový olej
pečená zelenina
@SistersBakery.sk
Rizling Vlašský Vitis Galéria

Postup:

Pripravíme si 4 hárky papiera na pečenie. Zeleninu a bylinky umyjeme a osušíme. Šalotky rozdelíme na 4 časti, cesnakové strúčiky očistíme a zľahka popučíme nožom, hrubostennú papriku nakrájame na hrubšie kolieska, zelenú cuketu nakrájame na väčšie kúsky, žltú cuketu nakrájame na plátky. Na každý z papierov na pečenie do stredu navrstvíme zeleninu – z každého druhu rovnomerne namiešame. Zeleninu polejeme trochou olivového oleja, posolíme, okoreníme a pridáme bylinky. Baliaci papier zabalíme do batôžka tak, že všetky štyri rohy papiera spojíme a zatočíme (ako salónku).

Batôžky so zeleninou uložíme do hlbšieho plechu a pečieme ich v dobre rozohriatej rúre na 200 stupňoch asi 25-30 minút. Po dopečení opatrne otvoríme papier, uložíme na taniere a podávame k opečenému chlebu, ku grilovanému mäsu, rybám a pod. Výborne sa hodí k vychladenému bielemu vínu, napr. k Rizlingu Vlašskému od Vitis.  Toto akostné odrodové víno vonia ako závan letnej lúky. Charakterizuje ho iskrivá zlatožltá farba, jemná vôňa lúčnych kvetov a chuť spríjemňujú typické kyseliny.

Dobrú chuť Vám praje Vitis !  www.vitis.sk

Recept a foto: @SistersBakery.sk

www.najnapoje.sk

Mohlo by vás zaujímať

mastná pleť

Všestranný a užitočný pomocník – Rozmarín

15 minútRozmarín (Rosmarinus lamiaceae) patrí medzi najužitočnejších a najvšestrannejších pomocníkov v domácnosti, kuchyni i v „lekárničke“. Vedeli to už i naši dávni predkovia, ktorí túto rastlinku… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach