Polievka z pečenej hokkaido tekvice

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Polievka z pečenej hokkaido tekvice od Moje jedlo

Polievka z pečenej hokkaido tekvice – suroviny:

hokkaido tekvicu, mrkvu, šťavu z pomaranča, olivový olej, balzamikový ocot, mlieko (môžeme použiť aj rastlinné, ideálne kokosové), vodu, curry korenie, soľ, muškátový oriešok, rozmarín, schwarzwaldskú šunku, tekvicové semienka, tekvicový olej na záverečné dochutenie

Polievka z pečenej hokkaido tekvice

Postup:

Hokkaido tekvicu očistíme, rozrežeme, vydlabeme semienka a nakrájame ju na mesiačiky (aj so šupkou). Čím viac hokkaido dáme, tým budeme mať polievku hustejšiu. Ja som dala polovicu tekvice ako na obrázku. Pridáme nakrájanú a očistenú mrkvu, pokvapkáme balzamikovým octom (ja som mala červený, ale môže byť aj biely), olivovým olejom a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na asi 30-40 minút.

Keď je zelenina upečená, necháme ju trošku vychladnúť, dno MioMatu (alebo hrnca, v ktorom chceme polievku pripravovať) potrieme olivovým olejom a nakrájanú zeleninu doň vložíme. Pridáme curry korenie, štipku muškátového orieška, vetvičku rozmarínu, šťavu z pomaranča a soľ, prilejeme vodu a mlieko (pomer je na nás) po rysky Min/Max a zapneme program Mash/Soup.

Na suchej panvici si opečieme schwarzwaldskú šunku a semienka tekvice. Polievku podávame spolu s týmito chuťovkami pokvapkanú tekvicovým (ak nemáme, tak olivovým) olejom.

www.miomat.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach