Výborný čučoriedkový koláč

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na výborný čučoriedkový koláč:

500 g polohrubá múka, 1 vajce, 250 ml mlieka, trocha cukoru do kvásku, droždie 1 kocka, 1 lyžica domácej masti, štipka soli

Plnka: 2 litre čučoriedok s 100 g cukru

https://www.shutterstock.com

Postup:

Najskôr si pripravíme kvások. Zohrejeme mlieko na teplotu asi 30 stupňov, pridáme do mlieka cukor a kvasnice a necháme odstáť, kým kvasnice nezačnú kysnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Čučoriedkové koláčiky

30 minútSuroviny na čučoriedkové koláčiky: 1/8 kg masla, 30 dkg kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, kôru z 1/4 citróna, 4 vajcia, 1/4 l kyslej smotany,… Čítaj ďaľej

Z múky, vajca, kvásku, masti a soli pripravíme kysnuté cesto, rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme, naplíme plnkou, pečieme pri 180 stupňoch asi 30 minút.

Janka Barilová, Spišská Nová Ves 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach