Zajačí snem

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Suroviny na zajačí snem:

Na cesto:1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker, 150 g zmäknutého masla alebo margarínu, 150 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru, štipka soli, ½ KL Mandľovej arómy, 3 vajcia, 150 g hladkej múky, 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva, 50 g mletých mandlí

Na ozdobenie:1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker, 1 zarovnaná KL kakaa, 150 g Marcipánu, 1 balenie Tubičiek na zdobenie, plátky mandlí

Ešte potrebujeme: formu na srnčí chrbát (30 x 11 cm), papier na pečenie, strúhadlo

Zajačí snem

Postup:

Na prípravu cesta nastrúhame na hrubom strúhadle polevu. Maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor, soľ a arómu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny, postupne po jednom pridávame vajcia. Zmiešame múku, kypriaci prášok, mandle, nastrúhanú polevu a zľahka vmiešame do vaječnej zmesi. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie, uhladíme, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 50 minút

Po upečení necháme múčnik mierne vychladnúť a vyklopíme z formy.Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale, múčnik polejeme a necháme stuhnúť. Preosiatym kakaom zafarbíme 120 g marcipánu, ktorý rozdelíme na 10 dielov. Z každého dielu vytvoríme guľôčku ako zajačiu hlavičku. Zo zvyšku marcipánu vymodelujeme mašličky. Hlavičky a mašličky ozdobíme tubičkami, z plátkov mandlí vytvoríme ušká. Srnčí chrbát nakrájame na 10 plátkov a tubičkou ku každému plátku prilepíme všetky ozdoby tak, aby sme vytvorili zajačí snem.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach