25 minút
Suroviny na základné kukuričné tortilly ( rozpočet na 8 – 20 tortíl, záleží na veľkosti):
2 hrnčeky kukuričnej múky, 1 ½ hrnčeka teplej vody, 1 lyžička soli
Postup:
Zmiešajte prísady a vymieste cesto. Cesto by sa nemalo lepiť na ruky. Ak je lepkavé, pridávajte kukuričnú múku po lyžičkách, až kým sa nelepí. Cesto vytvarujte do guľôčok o veľkosti golfových loptičiek (cca 4,5 cm). Sploštite guľky medzi 2 listy voskového papiera. Nemali by sa lepiť, ak sa lepia, pridajte do cesta ešte múku.
Mohlo by vás zaujímať
Placka cesta má byť hrubá asi 6 mm. Tortilly po jednom pečte na suchej panvici pri miernej teplote, kým mierne nezhnednú, zvyčajne 1 až 2 minúty z každej strany.