50 minút
Suroviny na Hráškový nákyp:
1 kg mrazeného hrášku, soľ, kajenské korenie, 500g smotany na varenie , viazanička čerstvej mäty , 2 chemicky neošetrené limetky, 10 vajec, hrudka masla.
Postup:
Hrášok uvarime v posolenej vode. Rozmixujeme ho s polovicou smotany na hladkú kašu. Pridáme kajenské korenie, mätu, limetkovú šťavu a kôru z chemicky neošetrenej limetky. Vajíčka vymiešame s druhou polovicou smotany a vidličkou spojíme s hráškovým pyré. Rúru predhrejeme na 130 stupňov Celzia. Hráškové pyré pečieme vo vodnom kupeli vo formičkách vymazaných maslom cca 45 minút. Hráškový nákyp podávame samostatne alebo ako prílohu k mäsu prípadne môžeme ho podávať aj k zeleninovým jedlám.
Autor: Marek Mráz