Hráškový nákyp

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Suroviny na Hráškový nákyp:

1 kg mrazeného hrášku, soľ, kajenské korenie,  500g smotany na varenie , viazanička čerstvej mäty , 2 chemicky neošetrené limetky, 10 vajec,  hrudka masla.
Hráškový nákyp

Postup:

Hrášok uvarime v posolenej vode. Rozmixujeme ho s polovicou smotany na hladkú kašu. Pridáme kajenské korenie, mätu, limetkovú šťavu a kôru z chemicky neošetrenej limetky. Vajíčka vymiešame  s  druhou polovicou smotany a vidličkou  spojíme s hráškovým pyré. Rúru predhrejeme na 130 stupňov Celzia. Hráškové pyré pečieme vo vodnom kupeli vo formičkách vymazaných maslom cca 45 minút. Hráškový nákyp podávame samostatne alebo ako prílohu k mäsu prípadne môžeme ho podávať aj k zeleninovým jedlám.

Autor: Marek Mráz

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach