Zdravé placinky

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Zdravé placinky s chutnou slanou plnkou

Suroviny na zdravé placinky s chutnou slanou plnkou:

Palacinky: 1 liter mlieka, 2 vajcia, trochu prášku do pečiva, špaldovú múku podľa potreby, trochu oleja na upečenie palaciniek.

Náplň: 250 g nízkotučného tvarohu, asi 150 – 200 g surového zelerového koreňa (buľva), pár lyžičiek kyslej smotany, zopár sušených rajčín naložených v oleji, mleté korenie štyroch farieb, 100 g posekaných vlašských orechov, trochu oleja na upraženie orieškov. Žltá a červená paprika na ozdobenie palaciniek.

Postup:

Z mlieka, vajec, múky a trochy prášku do pečiva vymiešame cesto na palacinky a necháme chvíľu odstáť. Medzitým si vymiešame tvaroh s trochou kyslej smotany a do tejto zmesi primiešame nastrúhaný surový zeler (podľa chuti). Nakoniec do nátierky pridáme nadrobno nakrájané sušené rajčiny, osolíme a okoreníme podľa chuti. Overíme si, či palacinkové cesto má vhodnú konzistenciu. Ak treba, zriedime, alebo zahustíme ho a potom z neho na oleji pečieme tenké palacinky.

Mohlo by vás zaujímať

Mäsové palacinky

45 minútEnergia: 585 kcal.Suroviny na mäsové palacinky: 2 lyžice masla, 2 cibule, 400g mletého hovädzieho mäsa, 2 papriky, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 2 lyžičky bazalky, 1 lyžička… Čítaj ďaľej

Upečené palacinky potierame tvarohovou náplňou, zvinieme napoly a husto posypeme posekanými a opraženými vlašskými orechmi. Aby placinky pôsobili pekne a farebne ako jesenné lístie, posypeme ich ešte tesne pred podávaním červenou a žltou zeleninovou paprikou, ktorú sme pokrájali na malé kocôčky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach