Zdravé placinky s chutnou slanou plnkou
Suroviny na zdravé placinky s chutnou slanou plnkou:
Palacinky: 1 liter mlieka, 2 vajcia, trochu prášku do pečiva, špaldovú múku podľa potreby, trochu oleja na upečenie palaciniek.
Náplň: 250 g nízkotučného tvarohu, asi 150 – 200 g surového zelerového koreňa (buľva), pár lyžičiek kyslej smotany, zopár sušených rajčín naložených v oleji, mleté korenie štyroch farieb, 100 g posekaných vlašských orechov, trochu oleja na upraženie orieškov. Žltá a červená paprika na ozdobenie palaciniek.
Postup:
Z mlieka, vajec, múky a trochy prášku do pečiva vymiešame cesto na palacinky a necháme chvíľu odstáť. Medzitým si vymiešame tvaroh s trochou kyslej smotany a do tejto zmesi primiešame nastrúhaný surový zeler (podľa chuti). Nakoniec do nátierky pridáme nadrobno nakrájané sušené rajčiny, osolíme a okoreníme podľa chuti. Overíme si, či palacinkové cesto má vhodnú konzistenciu. Ak treba, zriedime, alebo zahustíme ho a potom z neho na oleji pečieme tenké palacinky.
Mohlo by vás zaujímať
Upečené palacinky potierame tvarohovou náplňou, zvinieme napoly a husto posypeme posekanými a opraženými vlašskými orechmi. Aby placinky pôsobili pekne a farebne ako jesenné lístie, posypeme ich ešte tesne pred podávaním červenou a žltou zeleninovou paprikou, ktorú sme pokrájali na malé kocôčky.