Zimná polievka z batátov a tekvice

Doba prípravy 75 minútEnergia: 538 kcal.Náročnosť

Nechajte sa zahriať lahodnou zimnou polievkou zjemnenou Crème fraîche. Polievka z batátov a tekvice vám bude určite chutiť!

Suroviny na zimnú polievku z batátov a tekvice (vystačia na: asi 4 porcie):

polievka z batátov a tekvice
Polievka z batátov a tekvice | Woman.sk

Na polievku:

  • 500 g batatov (olúpaných a nakrájaných na kocky)
  • 1 tekvica (olúpaná, bez jadier a nakrájaná na kocky)
  • 1 PL tekutého medu
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 cibule (nahrubo nakrájané)
  • 3 pretlačené strúčiky cesnaku
  • 1 l vývaru (zeleninového alebo kuracieho)
  • 1 zarovnanú KL mletej škorice
  • 1 PL mletého muškátového orieška
  • 100 g Crème fraîche
  • čierne korenie a soľ podľa chuti

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie s vyšším okrajom
  • ponorný mixér

Postup:

Na prípravu polievky rozložíme na plech bataty s tekvicou. Pokvapkáme medom a 1 PL oleja. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 220 °C
  • Teplovzdušná rúra: 200 °C
  • Plynová rúra: stupeň 4
  • Čas prípravy: asi 30 minút
  • Čas pečenia: asi 45 minút

Vo väčšom hrnci na oleji osmažíme cibuľu domäkka. Pridáme cesnak, vývar, škoricu a muškátový oriešok a asi 5 minút povaríme.

Pečené bataty s tekvicou vložíme do hrnca a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme dohladka. Pridáme Crème fraiche, dochutíme soľou a čiernym korením a krátko povaríme.

Tip: Podávame s ciabattou, ktorú môžeme tiež nakrájať na kocôčky a spolu s Crème fraîche dozdobiť polievku na tanieri.

www.oetker.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach