75 minútEnergia: 538 kcal.
Nechajte sa zahriať lahodnou zimnou polievkou zjemnenou Crème fraîche. Polievka z batátov a tekvice vám bude určite chutiť!
Suroviny na zimnú polievku z batátov a tekvice (vystačia na: asi 4 porcie):
Na polievku:
- 500 g batatov (olúpaných a nakrájaných na kocky)
- 1 tekvica (olúpaná, bez jadier a nakrájaná na kocky)
- 1 PL tekutého medu
- 2 PL olivového oleja
- 2 cibule (nahrubo nakrájané)
- 3 pretlačené strúčiky cesnaku
- 1 l vývaru (zeleninového alebo kuracieho)
- 1 zarovnanú KL mletej škorice
- 1 PL mletého muškátového orieška
- 100 g Crème fraîche
- čierne korenie a soľ podľa chuti
Ešte potrebujeme:
- plech na pečenie s vyšším okrajom
- ponorný mixér
Postup:
Na prípravu polievky rozložíme na plech bataty s tekvicou. Pokvapkáme medom a 1 PL oleja. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 220 °C
- Teplovzdušná rúra: 200 °C
- Plynová rúra: stupeň 4
- Čas prípravy: asi 30 minút
- Čas pečenia: asi 45 minút
Vo väčšom hrnci na oleji osmažíme cibuľu domäkka. Pridáme cesnak, vývar, škoricu a muškátový oriešok a asi 5 minút povaríme.
Pečené bataty s tekvicou vložíme do hrnca a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme dohladka. Pridáme Crème fraiche, dochutíme soľou a čiernym korením a krátko povaríme.
Tip: Podávame s ciabattou, ktorú môžeme tiež nakrájať na kocôčky a spolu s Crème fraîche dozdobiť polievku na tanieri.