Suroviny na Zimné šatôčky (rozpočet na 12 kusov):
Cesto: 2 vajcia, 30 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 balíček škoricového cukru, 30 g hladkej múky, ½ KL kypriaceho prášku do pečiva, 1 zarovnaná PL kakaa
Náplň: 200 g studenej smotany na šľahanie, 1 balíček vanilínového cukru, 1 balíček želatínového stužovača, 100 ml vlažnej vody, 50 g zmäknutého čokoládového lieskovoorieškového krému, 50 g nasekaných lieskových orieškov
Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), papier na pečenie
Postup:
Na prípravu cesta v miske ušľaháme vajcia, cukor, vanilínový cukor a škoricový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Premiešame múku, kypriaci prášok, kakao a preosejeme. Zľahka ručne vmiešame do peny. Cesto nalejeme do tortovej formy, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie, a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Mohlo by vás zaujímať
- Elektrická rúra:180°C
- Teplovzdušná rúra:160°C
- Plynová rúra: stupeň 2-3
- Doba prípravy: asi 20 minút
- Doba pečenia: asi 8 minút
Mohlo by vás zaujímať
Vychladnutý korpus rozkrájame na 12 trojuholníkov. Na prípravu náplne ušľaháme elektrickým ručným šľahačom smotanu na šľahanie a vanilínový cukor do tuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do šľahačky. Nakoniec zľahka vmiešame lieskovoorieškový krém a oriešky. Náplň nanesieme na širšiu stranu nakrájaných dielov korpusu. Špičku zdvihneme a pritlačíme na náplň. Až do podávania uložíme do chladničky.