Zimné šatôčky

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na Zimné šatôčky (rozpočet na 12 kusov):

Cesto: 2 vajcia, 30 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 balíček škoricového cukru, 30 g hladkej múky, ½ KL kypriaceho prášku do pečiva, 1 zarovnaná PL kakaa

Náplň: 200 g studenej smotany na šľahanie, 1 balíček vanilínového cukru, 1 balíček želatínového stužovača, 100 ml vlažnej vody, 50 g zmäknutého čokoládového lieskovoorieškového krému, 50 g nasekaných lieskových orieškov

Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), papier na pečenie

Zimné šatôčky

Postup:

Na prípravu cesta v miske ušľaháme vajcia, cukor, vanilínový cukor a škoricový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Premiešame múku, kypriaci prášok, kakao a preosejeme. Zľahka ručne vmiešame do peny. Cesto nalejeme do tortovej formy, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie, a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Mohlo by vás zaujímať

Šatôčky s lekvárom

45 minútSuroviny na šatôčky s lekvárom: 6 polievkových lyžíc oleja, 60 g masla, 6 polievkových lyžíc teplej vody, 1 polievková lyžica kryštálového cukru, 250 g hladkej… Čítaj ďaľej
  • Elektrická rúra:180°C
  • Teplovzdušná rúra:160°C
  • Plynová rúra: stupeň 2-3
  • Doba prípravy: asi 20 minút
  • Doba pečenia: asi 8 minút

Mohlo by vás zaujímať

Churros s omáčkou z vaječného likéru

Churros s omáčkou z vaječného likéru

Suroviny na churros s omáčkou z vaječného likéru: Churros: 240 ml vody125 g masla1 lyžička kryštálového cukruštipka soli180 g polohrubej múky6 vajec800 ml slnečnicového oleja (na vysmážanie)80 … Čítaj ďaľej

Vychladnutý korpus rozkrájame na 12 trojuholníkov. Na prípravu náplne ušľaháme elektrickým ručným šľahačom smotanu na šľahanie a vanilínový cukor do tuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do šľahačky. Nakoniec zľahka vmiešame lieskovoorieškový krém a oriešky. Náplň nanesieme na širšiu stranu nakrájaných dielov korpusu. Špičku zdvihneme a pritlačíme na náplň. Až do podávania uložíme do chladničky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach