Zubáč na zeleninovom kuskuse

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na recept zubáč na zeleninovom kuskuse:

100 g filiet zubáča, 20 g olivy čierne (KALAMATA ), 50 g kuskus, 80 g zelenina (cuketa, baklažán, farebná paprika, šalotka), olivový olej, citrónová šťava, soľ, škorica, korenie

Postup:

Filetu zubáča osolíme a na každú porciu pridáme časť rozmixovaných olív. Na husto naukladáme do vyššieho pekáča a zalejeme olivovým olejom tak, aby nám zakrýval rybu. Pečieme 40 minút (80 °C). Na olivovom oleji opečieme šalotku, nadrobno pokrájanú zeleninu a pridáme kuskus, ktorý sme si zaliali vriacou vodou v pomere 1:2 (zaliaty necháme postáť 10-15 minút). Dobre spolu premiešame a dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a škoricou. Zubáč na zeleninovom kuskuse podávame spolu so zeleninovým šalátom podľa chuti.

Mohlo by vás zaujímať

Netradičný kuskus – poznáte ho?

Domovom tohto, dnes už veľmi obľúbeného pokrmu, je Severná Afrika. Slováci si na kuskus zvykajú stále viac, najmä pre veľmi jednoduchú prípravu bez varenia. Dôležité… Čítaj ďaľej

(Kuskus so zeleninou musí byť sypký, nie ako kaša).

Mohlo by vás zaujímať

Kuskus s fazuľkami Adzuki

Kuskus s fazuľkami Adzuki

30 minútChutné a ľahké jedlo plné zeleninky. Fazuľky Adzuki pomáhajú pri tráviacich ťažkostiach a posilňujú imunitný systém. Zaujímavosťou je, že kuskus je síce cestovina, ale nevarí sa –… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach