60 minút
Suroviny na recept zubáč na zeleninovom kuskuse:
100 g filiet zubáča, 20 g olivy čierne (KALAMATA ), 50 g kuskus, 80 g zelenina (cuketa, baklažán, farebná paprika, šalotka), olivový olej, citrónová šťava, soľ, škorica, korenie
Postup:
Filetu zubáča osolíme a na každú porciu pridáme časť rozmixovaných olív. Na husto naukladáme do vyššieho pekáča a zalejeme olivovým olejom tak, aby nám zakrýval rybu. Pečieme 40 minút (80 °C). Na olivovom oleji opečieme šalotku, nadrobno pokrájanú zeleninu a pridáme kuskus, ktorý sme si zaliali vriacou vodou v pomere 1:2 (zaliaty necháme postáť 10-15 minút). Dobre spolu premiešame a dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a škoricou. Zubáč na zeleninovom kuskuse podávame spolu so zeleninovým šalátom podľa chuti.
Mohlo by vás zaujímať
(Kuskus so zeleninou musí byť sypký, nie ako kaša).