Kúzelné rady o nakupovaní

Kúzelné rady babky ježibabky: rady o nakupovaní a potravinách

Často sú to drobnosti, ktoré nám pomôžu vyriešiť nejaký problém, spríjemniť si deň, vyliečiť nejakú boliestku, zlepšiť náladu, či medziľudské vzťahy a ešte mnoho iných vecí. Niekedy je to logické, ale inokedy logické zdôvodnenie vlastne ani nejestvuje, ale dobrá rada pomôže. Ponúkame vám rady o nakupovaní:

Ako nakupovať?

Tak to je ťažká otázka, pretože okrem peňazí potrebujeme vedieť aj to, ako si vyberať pre seba ten správny tovar a na to by mali mať dobré čarodejnice cit. Keďže sa hovorí, že všetko je magicky prepojené, mali by sme sa orientovať najmä vlastným citom. Aj keď sa občas stane, že sa trochu pomýlime, postupne získame skvelý jemnocit pre to, ktoré potraviny, alebo aj čistiace prostriedky sú pre našu domácnosť tie najvhodnejšie. Pre istotu a pre začiatok bude lepšie, ak si predsa len budeme vyberať ekologicky čisté potraviny. Alebo si aspoň vybrať tie, ktoré sú podľa nášho názoru nezávadné a ešte ich aj dôkladne očistiť.

Aké potraviny si vyberať?

Každá dobrá čarodejka by vám určite povedala, aby ste sa, podľa možnosti, vyhýbali polotovarom, hotovým a zmrazeným potravinám. Samozrejme, v dnešnej dobe nie je možné úplne sa im vyhnúť. Mali by sme si ale uvedomiť, že ak používame na prípravu pokrmu čerstvé potraviny, sú zdravšie a účinnejšie. Najmä ak pripravujete jedlo, ktoré má mať liečivý účinok. Nemali by ste ho pripravovať z mrazených polotovarov a už vôbec nie z konzervovaných potravín. Ak nie je iná možnosť, aspoň ich ochuťme čerstvými bylinkami. Aby v jedle bola aj živá energia a pri príprave jedla si vizualizujte, aké bude jedlo chutné a liečivé.

Pokiaľ ide o mäso, nemali by sme podceňovať, z akých zdrojov mäso pochádza a ako sa spracúvalo. Fyzická i energetická hodnota mäsa zo zvierat, ktoré žili  (a žiaľ, aj umierali) v ťažkých a  nevhodných podmienkach, by mohla zaťažiť trávenie citlivých ľudí. Ak je to možné, uprednostňujeme mäso z kvalitných, menších fariem alebo od drobnochovateľov. V tomto prípade nie je dôležitá kvantita, ale kvalita toho, čo zjeme.

Mohlo by vás zaujímať

Rady babky ježibabky o zázračnej bylinke: nechtík

Kto by nepoznal krásne a žiarivé kvety nechtíka? Táto bylinka, ktorá svojimi krásnymi kvetmi tak trochu pripomína malú gerberu, je však nielen nádherná a dekoratívna,… Čítaj ďaľej

Med – zázračná potravina

Ak znášate med, určite by vo vašej kúzelnej domácnosti nikdy nemal chýbať! Produkujú ho živočíchy, rovnako ako aj mlieko. Patrí pod nadvládu Slnka  a k vzdušnému živlu. Jeho liečivé i magické účinky odpradávna využívali už naši predkovia. Liečili ním a pridávali ho do jedál, ktoré mali byť sladké, ale ho využívali aj pri magických rituáloch, pri ktorách išlo o lásku a sex.

rady o nakupovaní
https://www.shutterstock.com

Okrem toho, med pôsobí antisepticky a ak ho rozpustíme v mlieku (ďalší prírodný produkt), získame výborný liek pri nachladnutí a horúčke. Pokojne ho používajme aj do liečivých bylinkových čajov – vôbec totiž nie je pravda, že liečivé čaje musia byť horké! Keď sa spojí liečivá sily byliniek spolu s liečivou silou medu, príjemný výsledok nenechá na seba dlho čakať. Aj pri mede platí, že čím je menej upravený, tým pozitívnejšia a silnejšia je jeho energia, preto – ak máme možnosť – kupujme med priamo od včelárov, a nie z veľkých obchodných reťazcov.

Ak môžete, nenahrádzajte med cukrom! Med, na rozdiel od cukru, je zdravý, dáva nám životodarnú energiu a nie je návykový… Aspoň tak to tvrdia všetky dobré čarodejky… 😛

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach