Lunárny kalendár od 28. septembra

Chcete vedieť, čo vás čaká počas nasledujúcich dní, v akých oblastiach môžete mať úspech a čo si bude lepšie odložiť na inokedy?

Prečítajte si náš nový Lunárny kalendár od 28. septembra!

Lunárny kalendár od 28. septembra

Lunárny kalendár na 28. – 29. septembra:

Mesiac je teraz v znamení Panny a tá ovplyvňuje pankreas, slezinu, tenké a hrubé črevo, nervy. Tento čas je vhodný na získavanie nových poznatkov a na učenie, pretože v dňoch Panny si lepšie zapamätáme nové učivo a informácie, ktoré si potrebujeme vštepiť do pamäti. Pre toto obdobie môže byť príznačná značná nerozhodnosť – áno, či nie? To sú otázky, ktoré nás teraz môžu trápiť. Ak to už trvá dlho, poraďme sa s človekom, ktorému dôverujeme. V piatok budeme dynamickejší a možno prejavíme svoje organizačné a plánovacie schopnosti. Buďme však pozorní – najmä v piatok hrozí nebezpečenstvo ľahkých úrazov!

Zdravie a krása:

Svojmu tráveniu pomôžeme, ak ráno nalačno vypijeme dva poháre vlažnej (alebo teplej) vody s pridaním jablčného octu alebo citrónovej šťavy. Podporíme tým svoje telesné funkcie, trávenie a črevá. Všetko dobré, čo v týchto dňoch urobíme pre svoje trávenie, slezinu a podžalúdkovú žľazu, pôsobí dvojnásobne blahodárne, preventívne i liečivo. Všetko, čo zaťažuje tieto orgány, pôsobí teraz oveľa škodlivejšie ako v iných dňoch. Ak v dňoch Panny budeme nosiť oranžovú alebo červenú farbu, môžete priaznivo ovplyvniť problémy s trávením. Ak budeme nosiť fialovú, ovplyvníme tým slezinu a imunitu.

Mimochodom, ak si chceme dôkladne očistiť organizmus podľa ajurvédy, mali by sme piť veľa teplej vody, a to nielen po tieto dni a ráno, ale aj počas dňa. Ak nám pitie samotnej teplej vody robí problém, môžeme popíjať slabý teplý ovocný čaj (bez cukru).
Vyhýbajme sa v týchto dňoch polotovarom,  mlieku, mliečnym výrobkom, ťažkým jedlám, káve, kysnutému pečivu a sladkostiam. Dobre nám urobí kapusta, či už kyslá, alebo čerstvá, ktorá viaže na seba a odvádza usadeniny z organizmu, vrátane prebytočného tuku, čiže znižuje aj hladinu cholesterolu v krvi. Strava by mala pozostávať napoly zo sacharidov (celozrnný chlieb, ryža, zemiaky, strukoviny) a napoly z ovocia a zeleniny – najmä z tých, ktoré majú vysoký obsah vlákniny. Aj napriek hektickej dobe si nájdime čas na niečo pekné a doprajme si šálku čaju, ktorý nám v týchto dňoch urobí dobre – vhodný je rumanček, mäta, levanduľa, repík, aj ľubovník. Ak máme chuť a môžeme, pokojne si ho oslaďme medom a citrónom. Alebo si nájdime čas na pohár dobrého vínka s partnerom či priateľmi, relaxujme pri knihe, hudbe alebo dobrom filme. Tieto dni sú vhodné aj na zmenu účesu, na návštevu kaderníka, ale aj na aplikáciu pleťových masiek.Ak máte jemné, slabé vlasy a lámavé nechty, môže to byť aj znakom chýbajúceho vápnika – jedzte tmavozelenú listovú zeleninu, mandle, sézamové a slnečnicové semienka.

Záhrada a domácnosť:

V záhrade sadíme cesnak, presádzame zimný šalát a ak máme pekný petržlen, môžeme si z neho presadiť do väčšieho kvetináča, aby sme v zimných mesiacoch mali dostatok vňate.  Vhodný čas aj na presádzanie rastlín v kvetináčoch. – týka sa to balkónových aj izbových rastlín. Zbierame korene liečivých rastlín, ale len do východu slnka, alebo po jeho západe, aby sme ich zbytočne nevystavovali slnečnému žiareniu – oslabili by sme tým ich účinnosť – vhodný je napríklad koreň kostihoja, archangeliky, púpavy, chrenu a ďalšie. V dňoch Panny môžeme aj zbierať bylinky, ktoré priaznivo pôsobia na pankreas a na nervy. Vhodný je napríklad koreň valeriány, vňať repíka, vňať mäty, paliny, puškvorca, či pamajoránu. Tesne pred novom Mesiaca ľahko odstránime vodný kameň z varných kanvíc, práčok, žehličiek, či vodovodných batérií.

Chcete stretnúť pravú lásku? Pestujte srdcovku!

Ak chcete prežiť pravú lásku, skúste si zaobstarať ker ružovej srdcovky a pestujte ho v záhrade alebo vo väčšej nádobe na balkóne. Táto rastlina vraj prinesie do života pravú lásku. 😛  Neveríte? Ale niekedy sa predsa dejú aj zázraky… 😈 

Recept na stredu: Bulharská kapusta

Recept na štvrtok: Jabĺčkový ryžový nákyp

Recept na piatok: Teplý zemiakový šalát s hráškom

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach