Lunárny kalendár od 12. novembra

Chcete vedieť, čo vás čaká počas nasledujúcich dní?

V akých oblastiach môžete mať úspech a čo si bude lepšie odložiť na inokedy? Prečítajte si náš nový Lunárny kalendár od 9. novembra!

Lunárny kalendár od 12. novembra

Lunárny kalendár na 12. – 13. novembra:

Mesiac je v Baranovi a ten vplýva na našu hlavu, oči, nos, mozog a celkovú vitalitu. S blížiacim sa znamením Barana môžeme pociťovať narastajúci nepokoj a sklon k hádkam. Mali by sme menej sedieť pri televízore a počítači, ale ak je to možné – dať očiam radšej oddych a vyjsť si aspoň na chvíľu von, najlepšie do záhrady, parku, či lesa. Pohyb a telesná aktivita pomáha odbúrať nervozitu, úzkosť, nepokoj, stres a pomáha aj proti bolestiam hlavy, ktoré sa môžu v týchto dňoch vyskytnúť.

Zdravie a krása:

V tieto dni sa vyhnite sladkostiam, čokoláde, červenému vínu a ak sa dá, obmedzte kávu. Večer nám dobre padne relaxačný kúpeľ s bylinkovou prísadou, alebo si ho obohaťme éterickým olejčekom podľa vlastného výberu a na oči si priložme obklad z tampónikov namočených do čerstvého odvaru z harmančeka. Bruškami prstov si vymasírujeme obočie a jeho okolie, vhodné sú aj očné cviky – gúľanie očami, opisovanie ležatých osmičiek pohľadom , pozerať na predmet (napríklad na ceruzku), ktorý približujeme a vzďaľujeme. Skrášlime život sebe aj iným – usmievajme sa. Ak sa budeme usmievať, bude sa na nás usmievať aj okolie a celý deň bude krajší. Aby sme mali pevné a dobré nervy, doplňme si horčík a vitamín E. Prírodným zdrojom horčíka sú strukoviny, orechy, figy a tmavá čokoláda. Vitamín E nájdeme v orechoch a semenách, ako aj v kvalitných rastlinných olejoch.

Záhrada a domácnosť:

Ak to počasie umožňuje, v záhrade pohrabeme napadané lístie, vo vyvetranej pivnici uskladňujeme ovocie. Na voľné záhony v záhrade môžeme rozviezť maštaľný hnoj a čo najskôr záhradu zrýľujeme, aby sa hnojivo zapracovalo do pôdy. Ak máme v nevykurovaných skleníkoch ešte papriku a inú zeleninu, pozberajme ju, pretože teploty vonku sú už také nízke, že sklo rastliny neuchráni pred chladom a mrazom.

Tip na recept na sobotu: Fazuľovo-cestovinová polievka

Tip na recept na nedeľu: Bravčová panenka so smotanovou omáčkou

Čarovné korenie na ochutenie mäsa…

Chcete mať čarovné korenie, ktoré si môžete namiešať len vy a môžete ho využiť na ochutenie mäsa, do strúhanky pri obaľovaní rezňov, či do fašírok a karbonátkov? Nech sa páči – namiešajte si vlastnú koreninovú zmes, ktorá dodá mäsu neopakovateľnú chuť, ale má aj zaujímavé účinky…. 😈 

Suroviny:
2 balíčky majoránky, trochu muškátového kvetu (privoláva lásku, úspech a peniaze), trochu mletého zázvoru (privoláva lásku, prebúdza pocity šťastia, rozpaľuje vášeň,  trochu čierneho korenia (rozpaľuje a vzbudzuje vášeň), zopár potlčených klinčekov (priťahujú opačné pohlavie, zmierňujú smútok).

Všetky ingrediencie dobre utlčieme a vymiešame v mažiari a odložíme do pohárika so skrutkovacím uzáverom, kde naše čarovné korenie bude čakať na svoje využitie. Jedlo bude mať čarovnú chuť… 🙂

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach