Lunárny kalendár od 18. januára

Chcete vedieť, čo vás čaká počas nasledujúcich dní, v akých oblastiach môžete mať úspech a čo si bude lepšie odložiť na inokedy? Sledujte lunárny kalendár…

Lunárny kalendár od 3. decembraLunárny kalendár od 18. – 19. januára: Tieto dni je Mesiac v znamení Býka a ten vplýva na uši, zuby, mandle, čeľuste, krk, aj štítnu žľazu. Pre svoju pohodu dobre urobíme, ak si krk premasírujeme suchým frotírovým uterákom, čím si uvoľníme stavce aj myseľ. Pondelok je deň vhodný na väčšie nákupy, ale ak ideme nakupovať potraviny, urobme si najprv prieskum, čo všetko skutočne potrebujeme, aby sme zbytočne nenakupovali do zásoby a potom zase nevyhadzovali! V utorok budú mnohí z nás veľmi kreatívni a o dobré nápady nebude núdza. nenechajme ich však zapadnúť prachom a snažme sa, aby za nápadmi a slovami nasledovali aj činy… 😎 

Zdravie a krása: Keďže v tieto dni sme mimoriadne náchylní na nachladnutie a hrozia nám chrípkové ochorenia, je potrebné teplo sa obliekať a chrániť si pred chladom krk – ak nám je zima na krk, je riziko nachladnutia ešte vyššie. Popíjame čaje z lipy a bazy, ochutené medom a citrónom. Večer sa prehrejme teplým bylinkovým kúpeľom, alebo si urobme aspoň teplý kúpeľ na nohy. Pokožku tváre ošetríme výživným krémom.

Do jedálneho lístka zaraďujeme potraviny bohaté na vitamín B a snažíme sa konzumovať aj cesnak, ktorý má protibakteriálne účinky.

Záhrada a domácnosť: Ak máme vyhrievaný skleník, môžeme sa venovať sadeniu koreňovej, ale aj listovej zeleniny zeleniny, ale aj presádzať sadeničky, ktoré teraz rýchlo zakoreňujú. Izbovým rastlinám obmedzíme zálievku a v tomto období ich nepresádzame. Ak je vonku mokro, snažíme sa nechodiť veľmi po trávniku, pretože vyšliapané miesta neskôr iba veľmi pomaly zarastajú.

Tip na jedlo na pondelok: Zeleninový nákyp

Tip na jedlo na utorok: Zapekaný karfiol

Pranostiky na toto obdobie
Keď je mnoho snehu napadnuté, býva úrodný rok.

Veľký a dlholežiaci sneh je škodlivý ovociu.

Veľká inovať v zime na stromoch ukazuje na dobrú úrodu ovocia.

 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach