Jablková torta z kokosovej, ryžovej a amarantovej múky

Doba prípravy 70 minútNáročnosť

Najstarší zaznamenaný recept na jablkový koláč pochádza z Anglicka, zo 14. storočia. Je známy pod názvom „For to make Tartys in Applis“. Vyskúšajte tento náš recept a jablková torta upečená z alternatívnych múk vám bude určite chutiť.

Jablková torta z kokosovej, ryžovej a amarantovej múky – suroviny:

170 g ryžovej múky, 130 g kokosovej múky nie strúhaného kokosu, 110 g amarantovej alebo pohánkovej hladkej múky, 300 g bieleho jogurtu, 1 dcl mlieka, 150 g masla živočíšneho  82%  rozpusteného nie horúceho, 3 vajíčka, 50 g mandľové lupienky bio, 1 lyžica veľkých kokosových lupienkov na dekoráciu, 700 g strúhaných jabĺk, 100 g kokosového cukru môžete dať trstinový, 2 1/2 ks prášku do pečiva alebo cca 30 g, 1 malá lyžička škorice  

Jablková torta

Postup:

Maslo, žĺtka a cukor spolu vymiešame v mise. Pridáme jogurt, mlieko a na hrubo nastrúhané jablká. V druhej miske spolu zmiešame múky, škoricu a prášok do pečiva. Prisypeme do tekutej zmesi a poriadne zľahka premiešavame. Pridáme mandle  (časť odložíme na dekoráciu povrchu )  a nakoniec sneh vyšľahaný z bielkov.

Mohlo by vás zaujímať

Jablková torta

60 minútEnergia: 332 kcal.Jablková torta – suroviny: 300 g hladkej múky, štipka soli, 100 g a 3 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor, 1 vajce, 200 g masla,… Čítaj ďaľej

Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy s priemerom 28-30cm.Povrch ozdobíme mandľovými a kokosovými lupienkami. Pečieme pri teplote 160 stupňov v teplovzdušnej rúre pomaly 50 minút až hodinu, či je cesto upečené vyskúšame drevenou špajdlou.

Mohlo by vás zaujímať

Sypaný makovo - jablkový koláč

Sypaný makovo-jablkový koláč

Tento múčnik sa môže nazývať aj koláč lenivej gazdinky, pretože pri jeho príprave netreba cesto ani náplň miesiť či šľahať. Jednoducho všetky ingrediencie iba postupne … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach