Paradajková salsa je vhodná ku grilovanému mäsu, syrom a zemiakovým lupienkom alebo nachos.
Suroviny na paradajkovú salsu:
1 veľkú bielu cibuľu, kôru a šťavu z jednej limetky, 8-10 paradajok, malý zväzok čerstvej koriandrovej vňate, pol kávovej lyžičky hnedého cukru, 1 červenú čili papričku
Postup:
Cibuľu nakrájame najemno a v mise ju polejeme limetovou šťavou, aby zmäkla. Pridáme nastrúhanú limetovú kôru. Paradajky zbavíme šupky. Ošúpané paradajky nakrájame na malé kocky a pridáme ich do misy k cibuli. Koriandrovú vňať umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Spolu s cukrom ju pridáme k salse, zamiešame, aby sa cukor rozpustil a všetky suroviny sa obalili limetovou šťavou. Nádobu s paradajkovou salsou dobre uzavrieme a necháme 2 až 3 hodiny odstáť v chladničke, aby sa chute spojili. Paradajkovú salsu podávame k rôznym jedlám ako šalát.
Pozor!! Koriander je veľmi aromatický a má výraznú chuť. Netreba to preháňať aj keď ho ja milujem v jedle:)))
Paradajková salsa je vhodná k mäsu alebo iba tak ako šalát
Autor: Andrej Saturi