Polievka z oranžovej šošovice

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Táto polievka sa výborne hodí do tohoto obdobia, kedy nie je k dispozícií veľa čerstvej zeleniny ani byliniek. Strukoviny nič nepokazia, nielen zasýtia, ale aj poriadne zahrejú.

Šošovica obsahuje trikrát viac vápnika než obilniny a sedemkrát viac železa ako špenát.  Zo všetkých strukovín je najbohatšia na bielkoviny a obsahuje najmenej tukov. Má v sebe veľa železa. Podporuje tvorbu a cielenú obnovu krvi. Je vhodná pre diabetikov a znižuje obsah cukru v krvi.

Polievka z oranžovej šošovice, suroviny:

2 šalotky, 250 g oranžovej lúpanej šošovice, 2 PL olivového oleja, 1 bal citrónovej trávy, soľ, čierne korenie

Polievka z oranžovej šošovice

Postup:

Šalotku očistíme, pokrájame na drobno a speníme na rozpálenom oleji. Lúpanú šošovicu premyjeme cez sitko a pridáme k opečenej šalotke. Osolíme, trocha okoreníme, pridáme citrónovú trávu, podlejeme vodou a varíme 10-15 minút. Podávame s bagetkami.

Autor: Andrej Saturi

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach