RAW – Kokosová torta s marhuľami

Doba prípravy 120 minútNáročnosť

Suroviny na RAW – Kokosová torta s marhuľami :

Korpus RAW – Kokosová torta s marhuľami: 1 hrnček strúhaného kokosu, 200 g namočených sušených fíg, 3 kokosové orechy (dužina z nich).

Krém I: 1 hrnček kokosového mlieka, 2 PL kokosového masla, 1/2 ČL škorice, 1 celý vanilkový lusk, trocha kardamonu, trocha zázvoru ( asi ako lieskový oriešok ), 2-3 PL javorového sirup, 3/4 hrnčeka rozpusteného kokosového oleja,

Krém II:  1 mango,  1 dcl krém I, 1 hrnček sušených marhúľ, pre chuť a farbu možeme pridať aj čerstvé marhule.

RAW - Kokosová torta s marhuľami

Postup:

Korpus: Strúhaný kokos dáme do mixéra, pridáme  pridáme dužinu z 3 kokosových orchovm figy ( môžeme pridať aj ľanové semienka, pohánku, sušené hrozienka ) a podľa chuti možno pridať Agáve sirup. Všetko dobre zmixujeme. Pripravíme si tortovú formu, ktorú vytrieme kokosovým olejom. Zmixovanú hmotu vtlačíme do vopred pripravenej tortovej formy.

Krém I: všetky suroviny zmizujeme do hladkého krému. Krém vylejeme na korpus a dáme do chladničky alebo mrazničky ( kvôli času) stuhnúť.

Krém II: všetky suroviny rovnako zmixujeme a pridáme na dobre schladenú prvú vrstvu, aby sa spolu nezmiešali. Opäť dáme tortu schladiť.

Vychladenú a ztuhnutú tortu ozdobíme čerstvým ovocím podľa vlastného uváženia.

Autor: Zuzana Frešo

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach