Suroviny na RAW – Kokosová torta s marhuľami :
Korpus RAW – Kokosová torta s marhuľami: 1 hrnček strúhaného kokosu, 200 g namočených sušených fíg, 3 kokosové orechy (dužina z nich).
Krém I: 1 hrnček kokosového mlieka, 2 PL kokosového masla, 1/2 ČL škorice, 1 celý vanilkový lusk, trocha kardamonu, trocha zázvoru ( asi ako lieskový oriešok ), 2-3 PL javorového sirup, 3/4 hrnčeka rozpusteného kokosového oleja,
Krém II: 1 mango, 1 dcl krém I, 1 hrnček sušených marhúľ, pre chuť a farbu možeme pridať aj čerstvé marhule.
Postup:
Korpus: Strúhaný kokos dáme do mixéra, pridáme pridáme dužinu z 3 kokosových orchovm figy ( môžeme pridať aj ľanové semienka, pohánku, sušené hrozienka ) a podľa chuti možno pridať Agáve sirup. Všetko dobre zmixujeme. Pripravíme si tortovú formu, ktorú vytrieme kokosovým olejom. Zmixovanú hmotu vtlačíme do vopred pripravenej tortovej formy.
Krém I: všetky suroviny zmizujeme do hladkého krému. Krém vylejeme na korpus a dáme do chladničky alebo mrazničky ( kvôli času) stuhnúť.
Krém II: všetky suroviny rovnako zmixujeme a pridáme na dobre schladenú prvú vrstvu, aby sa spolu nezmiešali. Opäť dáme tortu schladiť.
Vychladenú a ztuhnutú tortu ozdobíme čerstvým ovocím podľa vlastného uváženia.
Autor: Zuzana Frešo