Šalát Shirazi­­­­

Náročnosť

Šalát Shirazi pochádza z kuchyne Perzie. Hodí sa ako k jedlám  z Iránskej kuchyne, tak aj k jedlám z kuchyne Libanonu alebo k akému koľvek pečenému mäsu ako zdravá a jednoduchá príloha.

Suroviny na Šalát Shirazi­­­­:

4 stredne veľké paradajky, 2 malé uhorky, 5 jarných cibuliek aj s vňaťou, 3 – 4 polievkové lyžice panenského olivového oleja, 200 g čerstvej mäty (alebo 1 čajová lyžička sušenej mäty), ¼ čajovej lyžičky soli, 1/6 čajovej lyžičky čierneho korenia, trochu šťavy z čerstvej limetky. Šalát Shirazi­­­­

Postup:

Uhorky umyjeme a ošúpeme, potom umyjeme paradajky a čerstvú mätu. Potom uhorky, paradajky a cibuľku nakrájame na veľmi jemno a dobre premiešame. Pridáme mätu nasekanú nadrobno, čerstvú šťavu z limetky, olivový olej, soľ a korenie. Všetko spolu dôkladne premiešame a Šalát Shirazi­­­­ servírujeme vychladený.

Autor:
Haleh Dolatshahi

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach