Muffiny z batátov a špenátu

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na muffiny z batátov a špenátu:

380 g uvarených batátov, 125 g cícerovej múky, 125 g pohánkovej múky, 125 g roztopeného masla, 130 g kozieho syru mladého alebo polovyzretého, 3 dcl acidofilného mlieka, 4 ks vajcia, 100 g mladého listového špenátu, 1 malá lyžička kurkumy, mletá rasca, korenie z mlynčeka, soľ, prášok do pečiva 1 1/2 balíka, 1 malá lyžička sódy bikarbóny

Muffiny z batátov a špenátu

Postup:

Zmiešame spolu v miske vajíčka, roztopené maslo, acidofilné mlieko a nahrubo nastrúhaný kozí syr ( 30 g odložíme na dekoráciu ). Pridáme koreniny a popučené batáty, múky a prášok do pečiva so sódou. Na záver vmiešame listy špenátu. Papierové košíčky uložíme do formy a do trištvrte košíky naplníme zmesou. Povrch posypeme strúhaným syrom. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 180ºC  cca 25-30 minút. Muffiny vyberieme ihneď a necháme vychladnúť na drevenej doske.

Autor: Silvia Horecká

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach