Plnené kuracie prsia s pečenou dyňou

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na plnené kuracie prsia s pečenou dyňou:

Vykostené kuracie prsia – filety, kozí (môže byť aj kravský) syr, maslo, tekvica, mrkva, tekvicový olej. Množstvo surovín zvolíme podľa počtu stravníkov, soľ, korenie na pečené kura, môžeme použiť aj korenie na kuracie krídelká a sušené paradajky

Plnené kuracie prsia

Postup:

Kuracie prsia narežeme, aby vznikol priestor na plnenie. Do vzniknutého otvoru vložíme plátok kozieho syra (alebo kravského) a plátok. masla. Na plech vyložený papierom na pečenie naukladáme plnené kuracie prsia. Obrezané kúsky mäsa, ktoré nám vznikli pri úprave kuracích filiet, takisto poukladáme na plech. Mrkvu pokrájame na pozdĺžne pásy a potom na hrubšie rezance a uložíme vedľa plnených kuracích filiet. Potom očistíme tekvicu, pokrájame ju na hrubšie kolieska, tie prekorjíme na polkolieska a takisto uložíme na plech k mrkve a filetám. Kuracie prsia aj zeleninu pokvapkáme tekvicovým olejom, zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry. Keď mäsko zbelie (asi po 30 minútach), môžeme alobal odstrániť a dopečieme do červenkava.

Tip redakcie:

Na prípravu tohoto jedla môžete použiť korenie od spoločnosti SanusVia, ktoré je v bio kvalite, má zaručený pôvod a kvalitu. Je balené bez glutamanu, soli a iných prísad. Kvalitné korenie má samo o sebe prirodzenú silu, vôňu a chuť, inú než na akú ste bežne zvyknutí z obchodných reťazcov.

Korenie je špeciálne balené v originálnych papierových škatuľkách, ktoré sú zároveň aj koreničkami. Škatuľky alebo koreničky si môžete uložiť do štýlovej drevenej kazety tak, aby ste ich mali stále na očiach a vždy poruke . ? Alebo si ich uložíte jednoducho doma do zásuvky.

Autor: Saša Machanová

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach