35 minút
Suroviny na bravčový filet s lion zemiakmi ( rozpočet na 1 porciu ):
200 g bravčovej panenky, 1 PL dijonskej horčice, soľ, čierne korenie, 1 strúčik cesnaku, 50 g šalotky, 250g zemiakov ( musia byť malé baby zemiaky ), 60 g oravskej slaninky, olej, petržlenová vňaťka
Postup:
Panenku očistíme a pokrájame na jednotlivé porcie, osolíme, okoreníme, pridáme dijonskú horčicu a necháme marínovať. Cibuľu a cesnak očistíme a opečieme na oleji. Potom na tejto zmesi opečieme marinovanú panenku. Zemiaky očistíme, uvaríme ich celé v slanej vode a potom zľahka opečieme na oravskej slaninke. Zemiaky servírujeme spolu s bravčovým filetom. Zdobíme petržlenovoou vňaťou.
Autor: Andrej Saturi