Šošovicová polievka s paradajkami

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Šošovicová polievka je polievka, ktorej základom je šošovica. Je rozšírená v mnohých krajinách Európy ale aj na Blízkehom východe a v Indii.

Existuje mnoho spôsobov ako šošovicovú polievku pripraviť. Šošovicová polievka môže obsahovať okrem šošovice napríklad zeleninu, zemiaky, cibuľu, maslo, olej, smotanu alebo jogurt. Medzi používané koreniny patrí cesnak, bobkový list alebo rímska rasca. Šošovicová polievka bola známa už v starovekom Grécku.

Šošovicová polievka s paradajkami – suroviny:                

500 g šošovice, 150 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, 1/2 ČL soli, 200 g sekaných, konzervovaných paradajok, 15 g petržlenovej vňate, 4 PL olivového oleja, 1/2 l horúcej vody

Postup:

Cibuľu a cesnak očistíme, pokrájame na drobno a opečieme do sklovita na olivovom oleji. Pridáme šošovicu, zalejeme ju vodou, ochutíme korením a soľou a povaríme do mäkka. Keď je šošovica mäkká pridáme sekané konzervované paradajky. Všetko spolu premiešame a prevaríme.

Mohlo by vás zaujímať

Mrkvovo-šošovicová polievka

45 minútMrkvovo-šošovicová polievka – suroviny: 250 g mrkvy, 100 g červenej šošovice, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 150 g paradajok, 800 ml kuracieho vývaru, 1 lyžica… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach