Krémová polievka z bielych fazúľ

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Krémová polievka z bielych fazúľ – suroviny:

7 šálok uvarených bielych fazúľ, 2 šálky zeleninový vývar, 4 šálky vody, 2 celé hlavičky cesnaku, ½ najemno nakrájanej cibule, 1 vetvička rozmarínu, 2 PL olivového oleja, ½ čl mleté biele korenie, mleté čierne korenie podľa chuti, soľ

Postup:

Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Vrchy hlavičiek cesnaku odkrojíme, položíme na alobal, polejeme 1 PL olivového oleja, dochutíme soľou a zabalíme. Pečieme 30 – 35 minút. Potom ich vyberieme, rozbalíme a necháme vychladnúť bokom. Kým sa cesnak piekol, v hrnci si rozohrejeme 1 PL olivového oleja, pridáme cibuľu, soľ a opečieme do mäkka. Následne do cibule vmiešame 4 šálky uvarenej fazule a miešame asi 5 minút. Potom pridáme 2 šálky vývaru a necháme variť asi 10 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Toskánska fazuľová polievka

Toskánska fazuľová polievka

45 minútToskánska fazuľová polievka – suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 4 PL olivový olej, 1 cibuľa, 2 mrkvy, 1 pór, 2 strúčiky cesnaku, 1 konzerva (400… Čítaj ďaľej

S ponorným mixérom vedľa v miske si vymixujeme na pyré zvyšnú fazuľu, rozmarín (odstráňte stopku), biele korenie, tymian a 1 šálku vody. Túto zmes vylejeme do hrnca s ďalšími 2 šálkami vody, kde sa varila fazuľa. Vychladnutý cesnak ošúpeme, pridáme do misky, kde sme mixovali fazuľu, a pridáme ešte 1 šálku vody a vymixujeme znova. Túto cesnakovú zmes pridáme do hrnca, kde sa varila fazuľa a vymixujeme polievku do hladkej konzistencie. Varíme nakoniec ešte 10 minút. Podávame so strúhaným parmezánom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach